Dončič po uvodni tekmi: Sprejemal sem napačne odločitve

Košarka 24. Dec 202020:36
Luka Dončić
Ashley Landis-Pool/Getty Images

Luka Dončić je v noči na četrtek začel novo sezono v najmočnejši košarkarski ligi. Njegov Dallas je sicer izgubil proti Phoenixu (102:106), Luka pa je tekmo končal z 32 točkami, osmimi skoki in petimi podajami.

Dončić je že pred tekmo v Phoenixu priznal, da še ni v pravi formi, ki pa jo namerava hitro uloviti. Ob 32 točkah je na prvi tekmi v novi sezoni razočaral z metom. Za dve točki iz 26 poskusov zadel le 11-krat, zgrešil pa je vseh šest metov za tri točke. Že na začetku tekme je bilo jasno, da Dončić ni pri metu, saj je zgrešil prvih šest poskusov.

Nisem zadovoljen. Sprejemal sem napačne odločitve. Namesto meta, ki mi ni šel, bi moral več prodirati v raketo. To moram spremeniti, slabi meti niso dobri ne zame ne za ekipo. Nekaj obdobij je bilo dobrih, a so bili prekratki. Moram igrati bolje,” je za spletno stran svojega kluba dejal Dončić, ki je prestrašil svojega trenerja, ko se je spotaknil in za trenutek odšepal. A hitro je bil njegov tek spet normalen. “Z gležnjem je vse v redu,” je svoje privržence potolažil slovenski zvezdnik.

Komentari

Vaš komentar