Dončićeve delnice pred tekmo zvezd padajo

Košarka 13. Jan 202219:56 komentar
Luka Dončić. Foto: Guliverimage

Znani so drugi vmesni rezultati glasovanja za tekmo vseh zvezd v ligi NBA. Luka Dončić je še vedno visoko, a na drugem mestu med branilci na zahodu ga je prehitel organizator Memphisa Ja Morant.

Med branilci v zahodni konferenci daleč pred vsemi ostaja Stephen Curry (Golden State Warriors), ki ima skoraj 4,5 milijonov glasov. Drugi je sedaj Ja Morant, ki ima pred tretjim Dončićem več kot 200 tisoč glasov prednosti. Četrti je Klay Thompson, ljubljenec košarkarskih navdušencev, ki pa je v letošnji sezoni odigral zgolj dve tekmi.

Med krili in centri, ki predstavljajo “frontcourt”, je na zahodu na prvem mestu LeBron James (Los Angeles Lakers), ki zgolj za 80 tisoč glasov zaostaja za Curryjem, ki jih je med vsemi košarkarji prejel največ. Drugi je aktualni MVP Nikola Jokić (Denver Nuggets), tretji pa Andrew Wiggins (Golden State Warriors).

Vzhod

Na vzhodu ima med branilci največ glasov DeMar DeRozan (Chicago Bulls), drugi je Trae Young (Atlanta Hawks), tretji pa DeRozanov moštveni kolega Zach LaVine. James Harden (Brooklyn Nets) zaseda četrto mesto.

Med višjimi košarkarji je na prvem mestu Kevin Durant (Brooklyn Nets), ki ima slabih 300 tisoč glasov več od Grka Giannisa Antetokounmpa (Milwaukee Bucks). Joel Embiid (Philadelphia 76ers) je tretji, Jayson Tatum (Boston Celtics) pa četrti.

Glasovanje se konča 22. januarja, začetni peterki bosta znani 27. januarja. Vsi košarkarji bodo oznanjeni 3. februarja. Tekma vseh zvezd v ligi NBA bo na sporedu 20. februarja.