Favoriti za zlato so ZDA, Francija in Jugoslavija

Košarka 13. Jul 20219:18 > 9:21 0 komentarjev
Guliver Image

Nekdanji igralec in trener NBA zasedbe Los Angeles Lakers je v enem izmed pogovorov dokazal, da mu zempljepis Evrope predstavlja špansko vas. Med favorite za zlato kolajno na prihajajočih OI je uvrstil državo, ki že 30 let ne obstaja več.

Byrona Scotta je leta 1983 na naboru lige NBA kot četrtega izbrala ekipa San Diego Clippers, danes 60-letni Američan je v dogovoru klubov takoj odšel k Lakers, tam igral svojih prvih deset let igralske kariere ter pri jezernikih kasneje pustil pečat še v vlogi glavnega trenerja.

Na enem izmed minulih dogodkov ga je zmotil novinar spletnega tabloida TMZ ter ga povprašal o tem, kako vidi poraz ZDA na pripravljalni tekmi z Nigerijo, eno izmed največjih presenečenj v zgodovini “dream teama”.

“To je bilo verjetno kar največje presenečenje v zgodovini državne reprezentance ZDA. Upam, da jih bo ta poraz prebudil, me pa razplet ne skrbi, ker imamo v Greggu Popovichu izvrstnega trenerja. Na kupu je kar nekaj zvezdnikov, moraš jih uigrati in narediti ekipo,” je dejal Scott.

Kar je sledilo, bo nekatere ljubitelje košarke zagotovo nasmejalo, spet druge razjezilo. Novinar je Scotta za konec povprašal o morebitnih favoritih za olimpijsko kolajno, ki bi lahko v Tokiu presenetili tako imenovano “sanjsko moštvo”.

Zlata kolajna vsekakor ni več samoumevna, košarka se razvija po celem svetu, bi pa vseeno stavil na ZDA. Kdo so glavni konkurenti? Zagotovo Francija, Jugoslavija je vedno nevarna, tudi Rusija, lahko je Kitajska. Na vsakem olimpijskem turnirju je neka ekipa, ki preseneti,” je pristavil Scott in dokazal, da nima pojma niti o sodobni geografiji, še manj pa se mu sanja, kdo v Tokiu na košarkarskem turnirju sploh nastopa.

Še dobro, da na igre ne prideta igrat Bizantinsko cesarstvo in Kartagina!