Frustrirani Luka Dončić

Košarka 6. Mar 202413:32 1 komentar
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Profimedia

"Ni pomembno," je ob še četrtem zaporednem trojnem dvojčku mrko odvrnil slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je z Dallasom zdrsnil v nevarne vode.

Medtem ko navijači Dallasa na družbenih omrežjih udrihajo po Jasonu Kiddu, pa jezo prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića na zelo zgovoren način odslikava utrinek iz tretje četrtine tekme z Indiano. Ljubljančan je nemo zrl v tla, nato pa zgrabil plastenko in jo jezno vrgel po tleh.

Dončić živi v vzporednih svetovih. Postal je najboljši igralec minulega meseca v zahodni konferenci, okrepil položaj prvega strelca lige (34,6 točke) in kot tretji v zgodovini nanizal štiri zaporedne trojne dvojčke z več kot 30 točkami. “Želim zmagovati. To šteje,” vztrajal LD 77, naveličan vprašanj o individualnih statističnih podvigih.

V noči na sredo je proti Indiani dosegel 39 točk, ujel 10 odbitih žog in soigralcem namenil 11 asistenc, kar pa je bilo premalo za zmago (120:137). Dallas je vknjižil tretji zaporedni poraz, petega na zadnjih šestih tekmah in skupno 28 v sezoni (ob 34 zmagah). Na osmem mestu lestvice zahodne konference se nahaja v krogu ekip, ki bodo morale pot do končnice iskati v dodatnih kvalifikacijah.

Foto: Profimedia

Za nameček se je zasedba otresla glavnine zdravstvenih težav, tako da imam Kidd na voljo vse nosilce. V triminutnem pogovoru z novinarji v slačilnici je z mrkim obrazom in kratkimi odgovori Dončić razloge za poraze iskal predvsem v obrambi. “Težave so se pojavile že na začetku tekme. Preprosto, biti moramo boljši. Vsi moram igrati boljšo obrambo. Na ta način bo lažje in bolj zabavno igrati tudi v napadu,” pravi Dončić in dodaja, da težav ne vidi v komunikaciji. V tem kontekstu je izpostavil Markieffa Morrisa, ki resda ne igra veliko, a ima pomemben gas v garderobi.

“Biti moramo boljši. V prvi vrsti v obrambi. Prehitro se ohladimo in tekmecu prepustimo ritem ter priložnosti za mete. Poskušamo vse. V obrambo moramo vložiti še več energije. Imamo ustrezne košarkarje. To je velik preizkus za to ekipo. Prihaja še težje obdobje,” razmišlja trener Jason Kidd in dodaja, da se ekipa ne sme zanašati le na Dončićevo napadalno učinkovitost.

Dallas bo na delu znova že v noči na petek, ko se bo pomeril z Miami Heat.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje