Gasol: Trenutno sem osredotočen le na okrevanje

Košarka 21. Feb 202114:00 0 komentarjev
Christian Petersen/Getty Images
Christian Petersen/Getty Images

Po novici, da se je največji španski košarkar vseh časov Pau Gasol dogovoril z Barcelono se je zdaj oglasil tudi legendarni igralec. Gasol je poudaril, da je trenutno osredotočen zgolj na eno stvar.

“Po tem, ko sem slišal novice iz Španije želim povedati to, da sem trenutno osredotočen le na okrevanje in da še nisem pripravljen na tekme. Takoj, ko dobim nekaj kar je vredno objave bom z vami delil na družbenih omrežjih. Hvala za podporo,” je zapisal Pau na Twitterju.

Mundo Deportivo je poročal, da se bo 40-letni Gasol po 20 letih vrnil v Barcelono in da bo to nekakšna priprava na njegov glavni cilj – udeležba na olimpijskih igrah v Tokiu.

V klubu se zavedajo dejstva, da je legendarni Gasol dve leti praktično igralsko neaktiven, a so mu ponudili manjšo vlogo, ki jo je izkušeni center sprejel.

Trener Gasola bo Šarunas Jasikevičius s katerim sta bila soigralca pri Barceloni na začetku 21. stoletja. Eden izmed razlogov, da se bo Pau vrnil v Barcelono pa je tudi dejstvo, da zanjo igra njegov dober prijatelj in soigralec pri dveh klubih v ligi NBA Nikola Mirotić.

Gasol ni igral od marca leta 2019, ko si je zlomil kost v levem stopalu. Med tem časom je zapustil Milwakuee ter postal igralec Portlanda za katerega pa ni odigral niti ene tekme.

Rok za prijavo igralec, ki bodo nastopali v Evroligi je 24. februar zato naj bi eden največjih evropskih košarkarjev vseh časov kmalu tudi sam uradno naznanil sodelovanje z Barcelono.

Starejši od bratov Gasol je na velikih tekmovanjih s Španijo osvojil kar 11 medalj. Igral je za Barcelono, Memphis, Lakers, Chicago, San Antonio in Milwakuee, krono njegove kariere pa predstavljata dva naslova, ki jih je z Lakers osvojil v letih 2009 in 2010.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!