Grški čudak: “Zaradi njega sem verjel”

Košarka 21. Jul 202116:36 0 komentarjev
Giannis Antetokounmpo se je po zmagi v ligi NBA spomnil tudi na pokojnega Kobeja Bryanta. Foto: AP Photo/Paul Sancya via Guliver

Košarkarji Milwaukeeja so po fantastični predstavi Gianniasa Antetokounmpa na šesti tekmi finala postali prvaki lige NBA. Grk je na novinarski konferenci odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev, povezana z mnenjem pokojnega Kobeja Bryanta.

Neverjetno zgodbo je z Bucksi spisal grški čudak (the Greek Freak), kot so ga poimenovali ljubitelji košarke čez lužo. V preteklih dveh sezonah je v končnici doživel razočaranji, letos pa je Milwaukee popeljal do konca, do prvega naslova po letu 1971. In to s kakšno predstavo na šesti tekmi, ko je dosegel kar 50 točk.

Povsem zasluženo je prejel nagrado za najboljšega igralca (MVP) celotne finalne serije. Čeprav se je v konferenčnem finalu proti Atalanti poškodoval in je po prvih posnetkih in informacijah izgledalo, da je zanj sezone konec, je Antetokounmpo tudi malo tvegal, a na koncu se je izplačalo. Držal je svojo obljubo iz leta 2014, ko je na twitter zapisal, da Milwaukeeja ne bo zapustil, dokler ekipa ne bo sestavljena za skok na sam vrh.

Posebne pozornosti je bil deležen tudi tvit pokojnega Kobeja Bryanta. Eden najboljših košarkarjev je že leta 2019 napovedal, da je Antetokounmpo pravi igralec za naziv najboljši igralec (MVP) sezone in dodal, da je naslednja stopnička osvojitev naslova v najboljši košarkarski ligi na svetu.

Danes so številni navijači in ljubitelji košarke nepozabni legendi Los Angeles Lakers sporočili, da je imel prav. Med njimi je bil tudi nekdanji soigralec Američana Španec Pau Gasol.

O teh besedah je na novinarski konferenci po šesti tekmi s Phoenixom spregovoril tudi Grk. “To mi pomeni ogromno. Začelo se je kot nekakšna šala, nadaljevalo pa povsem drugače. Če Kobe Bryant verjame, da lahko to dosežem, je res nekaj na tem. Zaradi njega sem začel verjeti. Moral sem garati in dokazati njemu in vsem ljudem, ki so verjeli vame, da zmorem. Zato sem tudi ostal pri Bucks, saj nisem želel razočarati ljudi. In zdaj nam je uspelo. Noro, nerealno,” je s pokaloma v roki vzneseno razlagal Antetokounmpo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!