Irving: Odrekel sem se 100 milijonom, da sem lahko necepljen

Košarka 27. Sep 20228:04 0 komentarjev
Kyrie Irving. Foto: Guliverimage

Zvezdnik Brooklyna Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19. Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil.

“Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti … Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev,” je dejal kontroverzni Kyrie Irving.

Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. “Vse bi morali urediti pred trening-kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bila tableta, ki jo je bilo težko pogoltniti,” je vztrajal.

Medtem pa je manager moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. “Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi,” je poudaril.

Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane pri mrežicah še eno sezono (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov dolarjev plače. Po letošnji sezoni bo prost igralec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!