James Harden prejel najvišjo možno denarno kazen

Košarka 23. Avg 202314:19 2 komentarja
Getty Images/Scott Halleran
Getty Images/Scott Halleran

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je zvezdniku Jamesu Hardnu naložilo plačilo najvišje možne globe v višini 100.000 dolarjev (108.604 evrov). Razlog je bila video-izjava, ki jo je namenil športnemu direktorju pri Philadelphii Darylu Moreyju. Tega je označil za lažnivca, ker je njegov odhod v drugo ekipo padel v vodo.

Olimpijski prvak z reprezentanco ZDA se je Philadelphii pridružil februarja lani po nekaj več kot letu dni pri Brooklyn Nets, a je z ekipo v končnici kmalu izpadel. Pred tem je desetkratni igralec tekme zvezd All-Star več kot osem sezon igral za Houston Rockets.

Eden od zvezdnikov lige NBA se je julija lani s klubom dogovoril za dveletno podaljšanje. Hardnu, ki bo v soboto dopolnil 34 let, so v pogodbi zagotovili 68,6 milijona dolarjev (67,2 milijona evrov) ter možnost, da po sezoni 2022/23 odstopi od pogodbe in si poišče drugo ekipo.

Konec junija pa so pri ESPN poročali, da bo Harden izkoristil klavzulo v pogodbi, saj želi po letu in pol zapustiti Philadelphio.

Harden je možnost, da odstopu od pogodbe v vrednosti 35,6 milijona dolarjev izbral konec junija z dogovorom, da se bo Morey glede na poročila dogovoril za zamenjavo.

A je šlo za prazne obljube, poroča dpa. Prejšnji teden so pri Philadelphii Hardnovemu agentu Miku Silvermanu povedali, da Morey ne more najti menjave za Hardna in da se franšiza ne bo lotila posla z njim, razen če bo sam našel menjavo, ki bi pomagala ekipi potegovati se za naslov prvaka.

Getty Images/Michael Reaves

“Daryl Morey je lažnivec”

To je spodbudilo Hardna, da se je na promocijskem dogodku na Kitajskem spravil na Moreyja. “Daryl Morey je lažnivec in nikoli ne bom del organizacije, katere del je on,” je dejal Harden v videu, ki je prejšnji teden zaokrožil po vsem svetu: “Naj še enkrat povem: ‘Daryl Morey je lažnivec in nikoli ne bom del organizacije, katere del je on’.”

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige je nemudoma ukrepalo, ne le zaradi tega, ker je Moreyja označil za lažnivca, ampak tudi, ker je javno izjavil, da ne bo opravljal storitev, zahtevanih v pogodbi.

Liga je sicer Hardnu pritrdila, da je grajal Moreyja, ker je verjel, da pri ekipi iz Philadelphie ne bodo ugodili njegovi prošnji za zamenjavo.

Pri Philadelphii naj bi bili vpleteni v pogovore tako z Los Angeles Clippers kot New York Knicks, vendar iz teh poslov ni bilo nič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje