Ko imaš Luko, imaš več kot dovolj razlogov za optimizem

Košarka 21. Maj 20228:17 > 10:00 0 komentarjev
luka dončić dallas mavericks
Luka Dončić. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports via Guliver

Konferenčni finale ekipe Dallas Mavericks proti Golden State Warriors je za zdaj pravi "deja vu" polfinalne serije proti Phoenix Suns. Telički so na gostovanju še drugič zapored izgubili (117:126), kljub porazu svoje ekipe pa je znova blestel Luka Dončić. In ker se je ekipa iz Teksasa že znala vrniti po zaostanku, imajo navijači Dallasa še vedno več kot dovolj razlogov za optimizem.

Da je nekaj posebnega, Luka Dončić dokazuje tudi na največjih odrih lige NBA. Izziva finala zahoda lige NBA se je lotil tako, kot smo od njega vajeni – slabšo predstavo na prvi tekmi je hitro pozabil in bil v Chase Centru znova prva zvezda večera. A žal njegovih 42 točk, 5 skokov in 8 podaj ni bilo dovolj za končni uspeh Dallasa.

Dončić je imel v resnici težave z boleznijo

Ni bilo malo tistih, ki so v zadnjih dneh namigovali na to, da ima Dončić težave z boleznijo, ki naj bi bila razlog za njegov slabši večer na prvi tekmi serije z Golden Statom.

“Res je, v zadnjih dneh se nisem počutil najbolje, malce sem zbolel, a nič resnega. Zdaj sem dobro. Tudi bolečine v rami smo rešili, tako da je vse tako, kot mora biti. To ni vplivalo na mojo tekmo,” je po drugi tekmi razmišljal slovenski košarkarski super zvezdnik.

Težko zaradi zapravljene prednosti, a nazaj se ne smejo ozirati

“V nadaljevanju tekme smo spustili nivo igre v obrambi, tu se moramo izboljšati. V napadu smo se preveč zanašali na mete za tri točke. Sicer smo dobro metali, ampak na naslednjih tekmah bomo morali bolj odločno napadati raketo in v njej iskati pomembne točke. Tudi sam moram še bolj učinkovito iskati rešitve, ko sem pod pritiskom,” je razloge za neuspeh ocenil Luka Dončić.

A dejstvo je, da se Dallas ne bo predal. Zdaj teličke čakata dve domači tekmi, v seriji s Phoenixom pa so Dončić in soigralci že dokazali, kako pomembna prednost je lahko parket (in navijaška podpora) Airlines Centra. Se pa v taboru zasedbe iz Teksasa dobro zavedajo, da jih v igri za veliki finale letošnje sezone lige NBA držita le dve domači zmagi.

“Warriors so odlična ekipa. Ekipa, ki osvaja naslove. Zelo težko jih je zaustaviti, zato je še toliko težje, ker smo zapravili takšno prednost. A ne smemo se ozirati nazaj, pogled moramo čim prej usmeriti proti naslednji tekmi,” je bil jasen Ljubljančan.

Foto: Guliverimages

Nova tekma, nov približek mejnikom

Z novimi 42 točkami se je Luka Dončić še približal dosežkom velikanov lige NBA. Sedmič v končnici je slovenski košarkarski čarodej presegel mejo 40 točk, do dopolnjenega 25 leta je to večkrat uspelo le LeBronu Jamesu (8).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!