Kyrie Irving bo moral na vrnitev na parket še počakati

Košarka 18. Dec 202119:03 > 19:19 3 komentarji
Kyrie Irving se vrača na košarkarska igrišča. Foto: Tony Gutierrez - AP Photo via Guliver

Zvezdnik Brooklyn Nets Kyrie Irving naj bi se 23. decembra po dolgem času vrnil na košarkarska igrišča, a to se očitno še ne bo zgodilo. 29-letnik je namreč pozitiven na koronavirus.

Kyrie Irving je bil tik pred vrnitvijo v ekipo Brooklyn Nets, ko mu je zagodil pozitiven test na covid-19. Sedaj bo moral v samoizolacijo, sezone pa več kot očitno ne bo otvoril 23. decembra.

Zaradi številnih težav s poškodbami (z desnim gležnjem ima težave prvi zvezdnik Brooklyna Kevin Durant, ki je prav tako oddal pozitiven test na koronavirus) in boleznijo so se pri Nets odločili, da Irvinga vendarle vpokličejo v rotacijo. Spomnimo, prvak lige NBA iz leta 2016 na noben način ni želel zavihati rokava in se cepiti proti koronavirusu.

Ker so pravila v New Yorku jasna – na tekmah v tej zvezni državi lahko nastopajo zgolj cepljeni športniki – Irving za Brooklyn v tej sezoni še ni nastopil. Tik preden bi znova zaigral, pa se slabe novice okoli Kyrija Irvinga nadaljujejo. Sedaj se je okužil s covidom-19-

Načrt je bil sicer takšen, da v domači dvorani še naprej ne bi nastopal. Franšiza pa ga bo za z Nets igral na vseh gostujočih tekmah, razen v Torontu v Kanadi, kamor kot necepljen prav tako ne sme vstopiti. Še preden bi Irving lahko zaigral, bi moral zdravje dokazati s petimi negativnimi PCR testi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje