LeBron bo manjšinski lastnik Red Soxov

Liga NBA 17. Mar 202116:06 0 komentarjev
LeBron James
LeBron James

Košarkarski superzvezdnik LeBron James bo postal manjšinski lastnik bejzbolske franšize Boston Red Sox.

Zvezdnik Los Angeles Lakersov LeBron James se bo pridružil Fenway Sports Group (FSG) kot partner. James naj bi kupil za zdaj še neznano količino delnic franšize iz Bostona, katere glavni lastnik je sicer milijarder John Henry. V ameriških medijih omenjajo približno 1% delnic.

FSG ima poleg Red Soxov v lasti tudi nogometni klub Liverpool, televizijsko postajo NESN in dirkaško ekipo serije NASCAR Roush Fenway Racing.

Vrednost Boston Red Soxov sicer Forbes ocenjuje na 3,3 milijarde dolarjev.

36-letni James v posel vstopa skupaj s svojim dolgoletnim poslovnim partnerjem in prijateljem Maverickom Carterjem. Dvojica bosta prva temnopolta partnerja v zgodovini podjetja.

James je v preteklosti že kupil približno 2% delnic Liverpoola. Poleg Jamesovega vložka je FSG odobril tudi investicijo 750 milijonov dolarjev s strani RedBird Capital Partners. Posel mora odobriti še liga MLB, bo pa RedBird postal tretji največji partner v podjetju Johna Henryja.

Boston Red Sox so v zadnjih 17 letih osvojili štiri naslove prvaka MLB, LeBron pa je bil v preteklosti znan kot navijač ekipe Cleveland Indians.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!