LeBron pred 19 leti proti očetu, včeraj proti sinu

Košarka 17. Jan 202318:30
LeBron James pokriva Jabarija Smitha mlajšega. Foto: profimedia

LeBron James se je na tekmi proti Houstonu pomeril s tretjim izborom lanskega nabora Jabarijem Smithom mlajšim. 19-letnik ga je na parketu povedal posebno zanimivost.

Jabari Smith mlajši je bil izbran na lanskem naboru kot tretji izbor. 19-letnik se je rodil 13. maja 2003. Le dober mesec kasneje (26. junij 2003) pa je bil na naboru izbran LeBron James. Slednji je še danes en izmed najboljših košarkarjev na planetu, s Smithom pa deli prav posebno zgodbo.

LeBron je v ligi NBA debitiral v dresu Clevelanda na gostovanju v Sacramentu 30. oktobra 2003. Dosegel je 25 točk, dodal pa še 6 skokov in 9 asistenc. Cleveland je sicer izgubil, zanimivost te tekme pa je, da je bil takrat član Sacramenta Jabari Smith starejši, oče trenutnega košarkarja Houstona. Smith sicer za kralje na tisti tekmi ni zaigral.

Jabari Smith mlajši je Jamesu med tekmo to tudi povedal. “Na tvoji prvi tekmi si igral proti mojemu očetu, v Sacramentu,” je povedal Smith, LeBron pa mu je odgovoril: “Zakaj mi to počneš. Zdaj se počutim starega.”

Kljub svojim 38 letom pa je James pokazal, da še ni za odpis. Houstonu je nasul 48 točk, 8 skokov in 9 asistenc, kar je zadostovalo za zmago jezernikov s 140:132. Čeprav je enkrat starejši od Jabarija Smitha, je ob koncu prvega polčasa novincu v ligi “izrekel dobrodošlico”.

Po obračunu se je z Smithovim očetom srečal ob parketu, kjer sta si izmenjala nekaj besed. Jabari Smith starejši je ob tem povedal: “Videti igrati mojega sina proti LeBronu, to je najboljši dan v mojem življenju.”

Komentari

Vaš komentar