Vsi, od prvega do zadnjega, bi izbrali Luko Dončića

Košarka 16. Sep 202217:42 0 komentarjev
dončić dallas slovenija nba
Foto: FIBA

Evropsko prvenstvo za Slovenijo in s tem prvega zvezdnika reprezentance Luko Dončića je končano. Po krajšem premoru bo že kmalu v Dallasu začel priprave na novo sezono v ligi NBA, kjer je bil te dni deležen nove velike časti s strani vodilnih mož klubov.

Novinarji košarkarskega portala HoopsHype so anketirali vodilne osebe polovice od 30 klubov iz najmočnejše lige na svetu in jim postavili preprosto nalogo: Razvrstite pet najboljših košarkarjev, mlajših od 25 let, okoli katerih bi najraje gradili prihodnost svoje franšize.

Vseh 15 je na prvo mesto postavilo 23-letnega košarkarskega asa iz Slovenije Luko Dončića. Slovenski zvezdnik je na vrhu sicer že dlje časa, saj omenjeno anketo na portalu izvajajo že več let, na vrhu pa je bil Luka že leta 2020 in tudi ob zadnji izdaji raziskave.

Luka je sicer v sredo nekoliko prej od pričakovanj sklenil z nastopi v reprezentančnem dresu na evropskem prvenstvu, kjer je Slovenija branila naslov, a presenetljivo izpadla proti Poljski.

Še pred koncem septembra bo sezono nadaljeval na pripravah z Dallas Mavericks, ki bodo 6. oktobra odigrali prvo od treh pripravljalnih tekem, redni del pa v noči na četrtek, 20. oktobra, odprli proti Phoenix Suns. Šlo bo za ponovitev razburljivega polfinala zahodne konference iz minule sezone.

Izsledki raziskave HoopsHype:

1. Luka Dončić (Dallas)

Luka je bil na prvo mesto s strani vodilnih mož klubov izbran soglasno, s čimer je ponovil dosežek ankete iz leta 2020. “Dončićeva velikost, inteligenca, vsestranska sposobnost doseganja točk in organizacija igre mu omogočajo, da bo lahko še naprej igral na ravni MVP nivoju,” je za HoopsHype povedal eden od anketiranih.

2. Jayson Tatum (Boston)

3. Ja Morant (Memphis)

4. Evan Mobley (Cleveland)

5. Anthony Edwards (Minnesota)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!