Znana diagnoza Luke Dončića

Košarka 27. Jan 202318:03
Luka dončić
Foto: AP Photo/Abbie Parr via Guliver

Teksašani si lahko oddahnejo. Pregledi so pokazali, da Luka Dončić ni utrpel težje poškodbe, ko si je že na začetku dvoboja Dallasa proti Phoenixu zvil gleženj, poroča novinar ESPN Adrian Wojnarowski.

“Potem ko si je v četrtek pri zmagi nad Sunsi poškodoval levi gleženj, bodo v Dallasu stanje Luke Dončića spremljali vsakodnevno in naj bi utrpel le blažji zvin,” je za Twitterju zapisal ameriški novinar.

To je odlična novica za Mavse, ki so sicer tudi brez slovenskega zvezdnika v noči na petek uspeli izvleči nujno potrebno zmago. V zadnjem obdobju so bili namreč Teksašani v slabi formi in na lestvici zahodne konference izgubljali mesta.

Uradno je Dončićevo stanje označeno z “day-to-day”, kar pomeni, da bodo njegov napredek spremljali iz dneva v dan in tako naj ne bi bil s parketov odsoten dlje časa. Kdaj točno se bo vrnil, bodo ocenili sproti.

Jason Kidd prav tako ne more računati na dva ključna košarkarja pod obročem, Maxija Kleberja in Christiana Wooda. Dallas je sicer trenutno na 6. mestu Zahoda, zbral je 26 zmag in 24 porazov, razlike vse od 3. do 13. mesta pa so izjemno majhne. Sacramento in LA Lakerse ločijo vsega štiri zmage.

To sezono Luka na tekmo v povprečju vpiše kar 33 točk, 8,9 skoka in 8,4 asistence. Minulo noč je bil pričakovano razglašen tudi za člana začetne peterke na tekmi zvezd, ki bo februarja v Salt Lake Cityju, a je poškodba novico skoraj povsem zasenčila. Na tem prestižnem dvoboju bo slovenski košarkarski as nastopil že četrtič, tretjič v začetni peterki. Na vseh dosedanjih treh obračunih je vpisal 8 točk.

Komentari

Vaš komentar