Slovenska depresija pred najpomembnejšimi tekmami sezone

Košarka 17. Mar 20238:08
Foto: Guliverimages

Sezona košarkarske lige NBA se bliža vrhuncu, slovenski ljubitelji tega športa pa nimamo prav veliko razlogov za zadovoljstvo. Za to skrbijo poškobe, ki so s parketov oddaljile Luko Dončića in Gorana Dragića ter še vedno (pre)skromna minutaža Vlatka Čančarja.

V celotnem minulem tednu dogajanja v košarkarski ligi NBA so trije slovenski legionarji v najmočnejši ligi na svetu skupaj na parketu preživeli vsega dobrih osem minut. Prav vse je v to zbirko dodal Vlatko Čančar, ki pa ob statusu asolutnega rezervista pri Denver Nuggets v tem obdobju ni prispeval niti točke. Tudi Koprčan je imel sicer v začetku marca nekaj težav s poškodbo zapestja, zaradi katere je izpustil tri tekme.

Denver si matematično še ni zagotovil končnice, a to je dvanjast tekem pred koncem rednega dela le še vprašanje časa. Čeprav so na zadnjih petih tekmah Zlata zrna kar štirikrat izgubila, jih bo bržkone tudi nemogoče vreči s prvega mesta zahoda, na katerem imajo trenutno pet zmag prednosti pred Sacramentom.

Vlatko Čančar
Po februarju, ko je dobil precej priložnosti za dokazovanje, je marca Čančar spet na stranskem tiru. Foto: Profimedia

Dončić odpisan za Lakers

Da je v statistiki zadnjega tedna slovenskih košarkarjev v rubriki dosežene točke zapisana velika ničla, je seveda najbolj “zaslužen” Luka Dončić. Ljubljančan ima še vedno težave s poškodbo stegenske mišice in je na žalost že odpisan tudi za jutrišnji spektakel, ko Dallas Mavericks v Los Angelesu gostujejo pri Jezernikih. Datum njegove vrnitve na parkete ostaja nedorečen, še večja težava za Teličke pa je dejstvo, da trenutno ni popolnoma zdrav niti njihov drugi veliki zvezdnik Kyrie Irving.

Situacija Dallasa je vse prej kot rožnata. Telički so trenutno na 7. mestu zahoda, kar ob koncu sezone pomeni iskanje dodatne zmage za vstop v končnico. A razlike na vrhodnih vratih v zaključne boje so zelo majhne, četrti Phoenix in dvanajsti Utah loči le pet zmag. Vsaka naslednja tekma bo tako zelo pomembna.

Kje se je izgubil Goran Dragić?

Ko je 4. marca Goran Dragić podpisal pogodbo z ekipo Milwaukee Bucks, je slovenske ljubitelje košarke zajel nov val “mini evforije”. Koseški zmaj se je namreč pridružil ekipi, ki spada v najožji krog favoritov za šampionski prstan, a vse do danes slovenski veteran v novem dresu sploh še ni stopil na parket.

Zlati slovenski kapetan ima po navedbah ameriških medijev še vedno težave s poškodbo kolena, zaradi katere je izpustil že tekmovalni zaključek februarja, ko je bil seveda še član ekipe Chicago Bulls. Že nekaj tekem se sicer glasno govori o tem, da bo Dragić nared za igro, a vedno znova na koncu izpade iz kadra trenerja Mika Budenholzerja. Morda pa se 36-letnik v tekmovalni pogon vendarle vrne v noči iz nedelje na ponedeljek, ko se bodo Bucks udarili z njegovimi starimi “prijatelji” – Toronto Raptors.

Milwaukee je ob Bostonu edina ekipe, ki si je že zagotovila nastop v končnici. Ti dve moštvi se bosta v zaključku rednega dela udarili za prvo mesto na vzhodu in najboljše izhodišče pred končnico.

Komentari

Vaš komentar