Luka Dončić zaostaja zgolj za Curryjem

Košarka 6. Jan 202219:43 > 21:261 komentar
Foto: Chuck Burton - AP Photo via Guliver

Znani so prvi rezultati glasovanja navijačev za All-Star v ligi NBA. Stephen Curry je prejel največ glasov v zahodni, Kevin Durant pa v vzhodni konferenci. Luka Dončić je drugi po glasovih med branilci na zahodu. Naslednji rezultati glasovanja navijačev bodo znani 13. januarja.

Slovenski košarkarji so doslej trikrat nastopili na tekmi vseh zvezd. Prvi je ledino oral Goran Dragić v sezoni 2017/18, ko so ga kot člana Miami Heat naknadno uvrstili v ekipo namesto takrat poškodovanega Kevina Lova.

Nato je dvakrat na All-Star vikendu nastopil Dončić v dresu Dallas Mavericks. V sezonah 2019/20 in 2020/21 je bil izbran v prvo peterko, v sezoni 2018/19 pa je sicer kot novinec prejel tretje največje število glasov med navijači, a ga nato igralci in trenerji niso uvrstili na tekmo vseh zvezd.

Letošnji že 71. vikend All-Star bo na sporedu v Clevelandu med 18. in 20. februarjem. Cleveland je bil že leta 1997 gostitelj tekme največjih zvezdnikov lige NBA.

O tem, kdo bo nastopal na tekmi All-Star, odločajo navijači, novinarji in igralci lige NBA. Polovično težo predstavljajo glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa glasovi novinarjev in košarkarjev. V začetni peterki sta dva branilca poleg treh nekoliko višjih košarkarjev.

Komentari

Vaš komentar