Luka ‘picasso’ se požvižga na stavnice, želi le naslov

Liga NBA 27. Sep 202121:37 > 21:38 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Ekipa Dallas Mavericks je imela v ponedeljek dan odprtih vrat za novinarje. Na vprašanja so odgovarjali vsi, vključno z Luko Dončićem.

Slovenski reprezentant je med drugim povedal, da se bo skušal s soigralci pri Dallasu v prihajajoči sezoni čim bolj povezati, tudi izven parketa, ker “mi je reprezentančno poletje še enkrat več pokazalo, kako pomembne so vezi med igralci za končni uspeh.”

Trener Dallasa Jason Kidd je Dončića primerjal s svetovno znanim slikarjem: “Nanj gledam tako kot na mladega Picassa. Ne vem, če je španskemu umetniku kdorkoli dejal, naj pri ustvarjanju uporablja vse možne barve, toda Luka naj se zaveda, da se lahko zanese na svoje soigralce, vedno mu bodo priskočili na pomoč.”

Kidd je dodal, da bo Kristapsu Porzingisu namenil več svobode in ga s položaja centra pomaknil na položaj “štirice”, torej krilnega centra. “Želim si, da je Kristaps košarkar, Ne sme biti omejitev, kolikokrat poskuša zadeti za tri. Predvsem si želim, da je to, kar je,” je dejal glavni trener.

Ko so Dončića novinarji pobarali o tem, da ga stavnice vidijo kot glavnega favorita za naslov najkoristnejšega igralca rednega dela lige, je Ljubljančan odvrnil: “To me niti malo ne zanima. Edina stvar, ki mi roji po glavi, je šampionski naslov z Dallasom.”

Luka Dončić in Mark Cuban
Luka Dončić in Mark Cuban, foto: Guliverimage.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!