Dončićev soigralec končuje kariero

Košarka 21. Sep 202116:57 > 18:02 0 komentarjev
JJ Redick po 15 letih igranja končal kareiero. Foto: Gulliverimage

JJ Redick se po 15 letih poslavlja od igranja v ligi NBA. V pretekli sezoni je sprva nastopal za New Orleans Pelicans, nato pa se je preselil v Dallas, kjer je za Mavericks nastopal skupaj z Luko Dončićem. Redick je konec športne poti naznanil v svojem podcastu Old Man and the Three, kot glavni razlog za konec pa izpostavil poškodbo ahilove tetive.

JJ Redick je bil izbran na naboru lige NBA leta 2006 kot 11 igralec s strani Orlando Magic, v svoji karieri pa je nastopal še za pet drugih ekip – Milwaukee Bucks, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, New Orleans Pelicans in Dallas Mavericks. V povprečju je dosegal 12,8 točke na tekmo, in čeprav ni nikoli osvojil šampionskega prstana, je v končnici nastopil kar v 13 sezonah. Kot igralec je najbolj slovel po svoji učinkovitosti pri metu za tri točke, v karieri je zadel 41,5 odstotka metov za tri točke.

Izsek iz podcasta, ki nosi naslov Upokojitev.

“Bilo je težko zaradi več razlogov, bil sem poškodovan, bil sem odsoten od družine. Preteklo sezono bi rad opisal kot sedemmesečno vajo za soočenje s svojo atletsko smrtnostjo, kar je bilo strašljivo in nejasno. Čas je, da postanem oče. Čas je, da razmislim, da se ustavim, in čas je, da se pripravim na naslednjo fazo svojega življenja,” je povedal Redick.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!