Marko Milić ostaja del reprezentančnega štaba

Košarka 25. Sep 202212:08 0 komentarjev
Marko Milić. Foto: Aleš Fevžer

Legendarni Marko Milić, ki se je po koncu evropskega prvenstva v Nemčiji preselil v Dallas k ekipi Luke Dončića, bo tudi v prihodnje del štaba košarkarske reprezentance, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

“Izjemno počaščen in vesel sem, da se pridružujem ekipi Dallas Mavericksov. Gre za izjemno košarkarsko organizacijo z odličnim trenerskim štabom na čelu z Jasonom Kiddom. Luka Dončić je s svojo karizmo povezal Dallas s slovensko reprezentanco in čast mi bo sedeti na njihovi klopi, navijati zanj ter uživati v neverjetnih košarkarskih vragolijah, s katerimi nas vedno znova navdušuje. Poletja bodo seveda še naprej rezervirana za družino ter našo reprezentanco,” je o sodelovanju z Dallasom povedal Marko Milić, ki bo v Teksasu del trenerskega štaba ekipe Mavericks, še naprej pa bo svojo vlogo opravljal tudi pri slovenski izbrani vrsti.

Marko Milić in Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Prvi slovenski košarkar v ligi NBA

Milić v ZDA ni neznanka. Je prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA. Leta 1997 ga je kot 34. na naboru izbrala Philadelphia, priložnost za dokazovanje pa je dobil v dresu Phoenixa. Za seboj ima izjemno kariero pod evropskimi koši. V Sloveniji je poleg matičnega kranjskega Triglava igral za ljubljansko Olimpijo, močan pečat pa je pustil Turčiji (Fenerbahče), Španiji (Real Madrid), Italiji (Bologna, Roseto, Pesaro, Cremona) in Franciji (Orléanaise), navijače pa je navduševal tudi v Iranu in Kuvajtu.

Zadnja leta je pomemben člen Košarkarske zveze Slovenije, kjer je najprej opravljal vlogo mentorja v reprezentancah mlajših starostnih kategorij, danes pa je del štaba #mojtim. Prav tako je ambasador lige jr. NBA, v Mednarodni košarkarski organizaciji FIBA pa sestavlja odbor igralcev, ki ga vodi še ena košarkarska legenda Dallasa, Dirk Nowitzki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!