Morant grizlije poslal v končnico, Currya pa na dopust

Liga NBA 22. Maj 20216:30
Twitter

V dodatni tekmi kvalifikacij za uvrstitev v končnico lige NBA je na zahodu Memphis po podaljšku s 117:112 porazil Golden State.

V napeti tekmi, ki jo je gostil San Francisco je junak postal Ja Morant, ki je kakšnih deset sekund do konca podaljška pri +3 za grizlije takole razrešil dvome o zadnjemu potniku v končnico na zahodu:

Morant je tekmo zaključil kot najboljši strelec Memphisa, dosegel je 35 točk in temu dodal še po šest asistenc in skokov. Bojevnikom ni pomagala niti nova bleščeča predstava njihovega prvega zvezdnika Stepha Currya, ki se je tokrat zaustavil pri 39 točkah.

V statistiki izstopata še dvojni dvojček (22 točk in 10 skokov) Andreja Wigginsa in trojni dvojček (11 točk, 16 skokov in 10 asistenc) Draymonda Greena, kar pa je Warriors na koncu le slaba uteha.

Memphis je imel sicer praktično celo tekmo prednost, na začetku drugega polčasa vodil celo za 15 točk, a so domači prav ob koncu z delnim izidom 14:4 priključili na 99 ter izsilili dodatnih pet minut.

Memphis se bo tako v končnici kot osmi nosilec zahoda pomeril s prvim v konferenci, torej Utah Jazz, preostali pari stojijo takole: LA Clippers – Dallas, Denver – Portland, Phoenix – LA Lakers ter na vzhodu Philadelphia – Washington, New York – Atlanta, Milwaukee – Miami in Brooklyn – Boston. Naj se končnica začne!

Komentari

Vaš komentar