Nekdanji član Dallasa: Igranje z Dončićem te izčrpa

Košarka 9. Mar 202414:00 2 komentarja
FOTO: Profimedia

Svoj pečat je v letih 2014-2016 pustil tudi pri Dallasu, se od profesionalnega igranja košarke zaradi prometne nesreče uradno poslovil predlani, dandanes pa predvsem opravlja vlogo očeta. Chandler Parsons je v nedavnem pogovoru za ameriške medije kritiziral igro Mavericks, predvsem kar se tiče napada.

“Prepričan sem, da je Luka neverjetno talentiran, v bistvu je različica Nikole Jokića na branilskem položaju, počne lahko vse,” je Parsons v oddaji ‘Run it Back’ najprej pohvalil.

No, potem pa slovenskemu zvezdniku namenil tudi nekaj takšnih besed, ki bodo vernike ‘svete cerkve Luke Dončića’ zagotovo razjezile.

Monopolist Dallasovega napada

“Če sem njegov soigralec, bi mi bilo utrujajoče gledati vedno isto s*anje, vsako akcijo po enakem kopitu,” meni Parsons, ki je v NBA karieri vidno vlogo odigral še za Houston in Memphis.

Ljubljančan letos v povprečju dosega 34,6 točke, 9,8 asistence in 9 ujetih žog na srečanje. Statistiki so izračunali, da porabi med 15 do 20 sekundami, preden se odloči za akcijo. Povedano drugače, je monopolist Dallasovega napada.

Parsons v dresu Dallasa, kjer je igral v letih 2014-2016; FOTO: Profimedia

Ker je v ekipi še Kyrie Irving, ostalim igralcem ne ostane prav veliko možnosti za to, da se dokažejo.

“In potem, če izgubiš, bi se ta občutek naveličanosti samo še povečal. Razmišljati začneš, zakaj ne poskušamo kaj drugačnega? Lahko mogoče še jaz dobim malo žogo? Zagotovo te to frustrira,” je še dodal Parsons, ki je z Mavericks v sezoni 2014/2015 ob boku Dirka Nowitzkega v povprečju beležil 15 točk in 5 skokov.

Dončića in druščino danes ponoči čaka gostujoča tekma pri Detroitu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje