Od juga Argentine do severa Aljaske: s postankom pri Dončiću

Košarka 30. Jan 20229:58 > 9:59 4 komentarji
Oliver Tič in Luka Dončić. Foto: Oliver Tic / Twitter

Za Oliverjem Tičem je prav poseben večer. Slovenec, ki je javnosti znan po svojem projektu, v katerem bo celotno severno in južno Ameriko od severa do juga prehodil peš, se je ustavil na košarkarski tekmi Dallasa z Indiano. Srečal se je z Luko Dončićem in od slovenskega zvezdnika dobil podpisan dres.

Da bo prehodil pot od juga Argentine do severa Aljaske, se je odločil pred štirimi leti. Po letu in pol, ko je prišel vse do Kolumbije, mu je načrte prekrižala pandemija koronavirusa. Vrnil se je v Slovenijo, a odločen, da bo pot ob izboljšanju razmer nadaljeval. Aprila 2020 se je vrnil in začet pot skozi Srednjo Ameriko proti Mehiki in ZDA. Najkrajša pot ga je po prvotnem načrtu vodila po zahodni obali skozi Kalifornijo, a si je rekel, da želi videti Teksas in Dallas.

Ob tem je združil ljubezen do hoje in košarke, saj je bil na sinočnji tekmi Dallasa in Indiane poseben gost Luke Dončića. Za posebno priložnost je naredil dodatnih 200 milj (dobrih 300 kilometrov) pešačenja, a kot pravi, je bilo vredno.

Oliver Tič (na twitterju ga najdete pod imenom Oliver Tic) v angleščini razloži svoj projekt:

“Spoznati Luko je res neverjetno, sploh ob teh razmerah, kot so trenutno. Res sem srečen, da ste mi to omogočili,” je dejal predstavnikom Dallasa. Že jutri se bo odpravil na nadaljnjo pot, računa, da bo vrh Aljaske dosegel čez sedem mesecev. Po njegovih besedah je pred njim še dobrih 4300 milj (slabih 7000 kilometrov) pešačenja.

“Veš, da te Slovenci podpiramo pri tem, kar delaš. Tvoja najboljša leta šele prihajajo. Ne bom te dolgo zadrževal. Prosim te za en podpis na dres, ki bo šel na dražbo za dobrodelne namene, ko se vrnem domov. Car si, želim ti uspešno tekmo,” pa je Tič dejal ob srečanju s slovenskim zvezdnikom. Po avtogramu je Dončić z rojakom naredil še selfi, ki bo Tiču zagotovo predstavljal vrhunec avanturističnega potovanja.

Nadaljnjo pot lahko spremljate tudi na njegovem facebook profilu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje