Odmevna okrepitev v Ljubljani: še lani proti Dončiću …

Košarka 1. Dec 202114:25 > 14:48 2 komentarja
Luka Dončić in Yogi Ferrell, foto: AP Photo/Richard W. Rodriguez via Guliver.

Cedevita Olimpija je končno našla organizatorja igre, ki bo moštvo dvignil na višji nivo. V Ljubljano se iz Panathinaikosa seli Yogi Ferrell, 28-letni Američan z ogromno izkušnjami iz lige NBA, so sporočili iz kluba.

Še v minuli končnici lige NBA je igral tudi proti Dallasu Luke Dončića, nosil je torej dres Los Angeles Clippers, ki je le ena od petih ekip, ki jih je zastopal v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Novo okrepitev so zmaji najavili z objavo na družbenem omrežju, a obraza niso razkrili. Za koga gre pojasnijo logotipi njegovih dosedanjih klubov.

Logotipi razkrijejo, da gre za košarkarja, ki je v NBA zaigral še za Brooklyn, Dallas, Sacramento in Cleveland. Yogi Ferrell tako predstavlja rešitev na “enki” in bo zapolnil vrzel, ki jo je na zadnjih nekaj dvobojih krpal Jacob Pullen, a slednji velja za strelca in ne organizatorja igre ter se bo tako vrnil na svoj prvotni položaj. Prestop so zmaji tudi uradno potrdili.

Vrzel je sicer nastala po slovesu Marcusa Keena, ki se je z zmaji razšel pred tedni, potem ko se v Ljubljani ni najbolje znašel. Ljubljančani so vse od takrat iskali novo rešitev in jo naposled našli v Atenah.

Podpis Keena se Ljubljančanom ni posrečil, a so zato napako prepoznali in popravili s posegom na trgu.

Ferrell je v želji po večji vlogi in minutaži Grke zaprosil, da se sporazumno razidejo. Da naj bi obstajalo konkretno zanimanje Ljubljančanov smo poročali že prejšnji teden.

V dvig forme z Omićem in Ferrellom

Yogi je lani zaigral na devetih tekmah končnice, sicer pa ima v življenjepisu še 259 odigranih tekem v rednem delu sezone. Njegovo karierno povprečje znaša 7,7 točke in 2,3 asistence, izza črte je bil natančen pri 36,5 odstotka poizkusih.

183 centimetrov visoki 28-letni Američan je sicer najbolje odigral v svoji prvi sezoni čez lužo, ko je za Dallas na 36 tekmah v povprečju prispeval 11,3 točke in 4,3 podaje. Letos je za Panathinaikos v Evroligi zaigral na zgolj petih tekmah in na parketu preživel le osem minut na dvoboj.

Prejšnji teden se je Cedevita Olimpija okrepila tudi pod obročem. Pogodbo je podpisal Alen Omić, prostor pa je naposled izpraznil slovenski reprezentant Žiga Dimec, ki je uvidel, da bo ob precej zaostreni konkurenci še težje prišel do priložnosti za igro.

Še za eno okrepitev so zmaji poskrbeli v poslovnem delu. Številnim pokroviteljem kluba se je namreč pridružilo še podjetje NLB.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje