Philadelphia bo Embiida zasula z denarjem

Liga NBA 17. Avg 202114:42 > 14:59
Photo by Mitchell Leff/Getty Images
L(Foto: Photo by Mitchell Leff/Getty Images)

Centru košarkarske ekipe Philadelphia 76ers, Kameruncu Joelu Embiidu, se obeta "masten" podpis pogodbe z ekipo iz zvezne države Pensilvanija.

Embiid, ki ga je Philly leta 2014 na naboru izbral kot tretjega skupno, velja za vitalni del ekipe trenerja Doca Riversa.

27-letnik in njegov agent naj bi se sodeč po poročanju novinarke Ramone Shelburne strinjala s podpisom “super” pogodbe, ki bo 213 cm visokemu košarkarju v štirih letih navrgla kar 196 milijonov dolarjev.

Kot poroča omenjena novinarka televizijske mreže ESPN, je celoten znesek v pogodbi zagarantiran. Če prištejemo njegov trenutni dogovor s klubom, bo afriški orjak do konca sezone 2026/2027 skupaj v žep pospravil 261 milijonov dolarjev.

Getty Images Sport, Mitchell Leff

Odličen met z razdalje za centrske standarde

Joel Hans Embiid, kot je polno ime prvega zvezdnika franšize 76ers, je v minuli sezoni povprečno nabiral po 28.5 točke, 10.6 skoka in 1.4 blokade na 51 srečanjih. Iz igre je zadel več kot polovico metov (51.3), kar je bil njegov najboljši dosežek v karieri, za tri je zadeval celo 37.7 % metov.

Še četrtič zapovrstjo si je utrl pot na tekmo vseh zvezd in bil izbran v drugo najboljšo ekipo lige, kar mu je tudi omogočilo podpis super težke pogodbe (super-max extension).

Komentari

Vaš komentar