Porzingis: Dončić bi lahko postal prvi obraz, toda …

Košarka 22. Mar 202210:22 > 10:471 komentar
Kristaps Porzingis in Luka Dončić. Foto: AP Photo/LM Otero via Guliver

Latvijski reprezentant Kristaps Porzingis je po selitvi iz Dallasa v Washington spregovoril tudi o zdaj že nekdanjem ljubljanskem soigralcu. Pravi, da bi Luka Dončić po umiku LeBrona Jamesa sicer lahko postal prvi obraz lige NBA, a v isti sapi izpostavlja tudi močno konkurenco novega vala.

Natančno 110 skupnih tekem sta odigrala Luka Dončić in Kristaps Porzingis. Na trenutke sta delovala zelo usklajeno. A prave kontinuitete, deloma tudi zaradi Latvijčevih zdravstvenih težav, predvsem pa zaradi skromnega izkoriščanja njegove višine, nista našla. Baltsko-slovenski tandem ni postal udarni dvojec, okrog katerega bi v Dallasu gradili potencialno šampionsko zasedbo.

Nedavno kupčijo, po kateri je Porzingis odšel v Washington, kjer je doslej zaigral na osmih tekmah in v povprečju dosegal 20,8 točke in 7,8 skoka, gre tako razumeti predvsem kot nov poskus sestavljanja igralskega mozaika, katerega osrčje predstavlja Luka Dončić.

In kako na Slovenca gleda Porzingis? “Je izjemno nadarjen. Igra na zelo visoki ravni. Njegovo kariero odlikujejo odlične številke,” je na novinarsko vprašanje po zadnji tekmi odgovoril 221 centimetrov visoki krilni center. Sedma sila mu je namenila še dodan izziv. Pobarala ga je, ali bi lahko prav LD77 postal naslednji prvi obraz lige.

“Luka je Luka. Odličen je. Da, ima to možnost. To mu tudi želim. Je pa res, da bi se mu moralo za ta scenarij poklopiti veliki dejavnikov. Poleg tega pa tudi ni edini kandidat. Trenutno v ligi igra veliko zelo obetavnih fantov. Tu je Ja Morant. Pa Jayson Tatum. Upam, da bo tudi Zion Williamson zdrav in bo lahko igral. On je prava ‘žival’, ko igra brez ovir,” je na vprašanje o tem, kdo bi lahko nasledil 37-letnega LeBrona Jamesa, katerega zvezda počasi bledi, odvrnil Porzingis.

Komentari

Vaš komentar