Posel, ki trese ligo NBA: Porzingis spet menja ekipo

Košarka 22. Jun 20236:53 1 komentar
Kristaps Porzingis
Foto: Profimedia

V ligi NBA se že pošteno trguje. Za posel v noči na četrtek je poskrbel trojček ekip - Boston, Washington in Memphis.

Po poročanju dobro obveščenega strokovnjaka za prestope v ligi NBA Adriana Wojnarowskega je Boston v Memphis poslal člana triperesne deteljice Marcusa Smarta, novopečeni Kelt pa je v poslu, v katerem je sodeloval tudi Washington, postal nekdanji član Dallasa Kristaps Porzingis.

Kelti za odličnega branilca niso dobili le latvijskega orjaka, pač pa tudi dva izbora v prvem krogu. V letu 2023 in 2024. ESPN je dodal, da se je Porzingis v svoji pogodbi za prihajajočo sezono dogovoril za 36 milijonov dolarjev.

Marcus Smart je bil član Bostona vse od leta 2014. Leta 2022 je bil izbran najboljšega obrambnega igralca lige in po Garyju Paytonu postal prvi branilec, ki mu je to uspelo.

Za Kelte je odigral 581 tekem v rednem delu in 108 v končnici. V povprečju je dosegal 10,6 točke na tekmo, dodal pa še 4,6 asistence in 3,5 skoka.

Kot rečeno, po novem bo dres Memphisa bo nosil, ki bo tako združil moči z Jajem Morantom, Čarovniki pa so se okrepili z dosedanjim Grizlijem Tyusom Jonesom ter Keltoma Danilom Gallinarijem in Mikom Muscalo. Dobili so tudi 35. izbor na letošnjem izboru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje