S posebnim načrtom končali noro serijo Dončića

Košarka 10. Nov 20228:18
Luka Dončić ob treh branilcih Orlanda. Foto: guliverimage

Za Luko Dončićem je najslabša predstava letošnje sezone. Ob porazu proti Orlandu s 94:87 je dosegel 24 točk, za ta dosežek pa je potreboval kar 29 metov.

Dončić je na prvih devetih tekmah sezone zmeraj presegel mejo 30 točk, dosežek, kar je pred njim uspel le legendarnemu Wiltu Chamberlainu. A na Floridi se je ta niz končal. Košarkarji Orlanda so slovenskega reprezentanta povsem ustavili in omejili njegovo produktivnost, Dončić je zadel zgolj 9 od 29 metov iz igre (2 od 11 za tri točke).

“Vsaka ekipa v ligi te lahko premaga. Igral sem zelo slabo, a tudi ekipno ni bilo najbolje,” je po obračunu povedal Dončić. Ob tem je trener Dallasa Jason Kidd dodal: “Zgrešili smo veliko odprtih metov, kar si v tej ligi ne moreš privoščiti. Ustvarili smo si dobre položaje za met, naslednjič je potrebno le še zadeti.”

Orlando je igral tudi brez prvega izbora letošnjega nabora Paola Banchera, ki je hitro postal prvo ime ekipe. Nadomestil ga je Chuma Okeke, ki je v obrambi dobro omejil učinek slovenskega asa. “Osredotočili smo se le nanj. Je eden najboljših v ligi. Imeli smo poseben plan, pritiskali smo nanj in mu otežili tekmo,” je dejal Okeke.

Dončić v povprečju še vedno dosega skoraj 35 točk na tekmo, temu dodaja še povprečno po 8 skokov in asistenc.

Za Dallas je bil to četrti poraz na deseti tekmi letošnje sezone. Naslednja tekma Luko Dončića in soigralce čaka že danes ponoči, ko gostujejo v Washingtonu.

Komentari

Vaš komentar