Še naprej strogi pogoji za necepljene, cepljen tudi James

Košarka 29. Sep 20219:59 > 10:25 0 komentarjev
Trenerjem v ligi NBA med tekmami ne bo več treba nositi mask. Foto. Guliverimage

Vodstvo lige NBA je sporočilo moštvom, da so z združenjem igralcev blizu dogovora glede protokola za prihajajočo sezono. Medtem ko bodo košarkarji, cepljeni proti covidu-19, deležni številnih ugodnosti, pa bodo necepljeni še naprej dnevno testirani, pogoji zanje pa bodo zelo podobni tistim iz lanske sezone.

Po poročanju ESPN bodo pogoji za necepljene košarkarje praktično enaki kot v času, ko cepivo proti koronavirusu še ni bilo na voljo. To pomeni, da se bodo morali dnevno testirati, če bodo želeli vstopiti v moštvene prostore, sodelovati na moštvenih aktivnostih, pred tekmo pa bodo morali biti prisotni na laboratorijskem (PCR) testiranju.

Prav tako ne bodo smeli obedovati z ostalimi igralci v istem prostoru v istem času, ohranjati bodo morali medosebno razdaljo in imeti ločene prostore v garderobi. Ekipe so dobila navodila, da necepljeni igralci ne bodo smeli imeti svojega prostora v slačilnici zraven še enega necepljenega posameznika.

Med tekmami morajo ves čas biti na stalnem naslovu (na gostovanjih v hotelu), izjemi sta le nakupovanje živil in vožnja otrok v šolo in vrtec. Za razliko od cepljenih ne smejo obiskovati klubov, barov ali kakršnihkoli druženj v zaprtih prostorih. V primeru stika z okuženim jih čaka sedemdnevna karatnena, medtem ko bodo cepljeni košarkarji morali v izolacijo zgolj, če bodo kazali simptome bolezni.

Ne bo pa nobene izjeme glede nošnje mask. Te so obvezne ves čas skupnega časa za vse igralce, razen ko so na igrišču, se tuširajo ali prehranjujejo. Tudi ko sedijo na klopi med tekmo, morajo imeti na obrazu masko. Ta pa ni obvezna za trenerje med samo tekmo.

Po podatkih Združenja igralcev lige NBA je sicer cepljenih okoli 90 odstotkov igralcev, kar je precej višje od državnega povprečja v Združenih državah Amerike, kjer je precepljenost okoli 55 odstotkov.

James si je premislil

Je pa svoje mnenje glede cepljenja spremenil prvi zvezdnik lige NBA LeBron James. Ta je bil lani skupaj z Denisom Schröderjem edini igralec pri LA Lakers, ki se ni cepil, zdaj pa je vendarle zavihal rokav. “Naš cilj je zmagati prvenstvo, a prva skrb je ostati zbran. Po tem, ko sem se pozanimal, sem ugotovil, da cepljenje proti covidu-19 ni dobro le zame, temveč za vso mojo družino.”

LeBron James je bil do cepljenja sprva skeptičen, zdaj pa je spremenil mnenje. Foto: Guliverimage

Štirikratni prvak najmočnejše lige na svetu je še dodal, da s svojim početjem in mnenjem ne želi prepričevati ostalih ljudi, “saj ima vsak svoje mnenje in ve, kaj je najbolje zanj.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!