Razgaljeno ozadje somborskih razbojnikov Jokić

Košarka 11. Nov 202111:40 > 11:45 6 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po torkovem incidentu, ko je zvezdnik lige NBA Nikola Jokić močno naletel na Markieffa Morrisa in se je vse skupaj stopnjevalo do prerivanja na igrišču ter posledične kazni Srbovega prisilnega počitka na eni tekmi, sta njegova starejša brata Nemanja in Strahinja ustvarila Twitter račun.

Zloglasna brata Jokić sta do tega trenutka nabrala že več kot 50.000 sledilcev, medtem ko sledita le enemu posamezniku, soigralcu njunega brata Jamalu Murrayju.

Po tekmi z Miamijem je brat Markieffa Morrisa, član LA Clippers Marcus, na twitterju zapisal: “Počakal je, da se brat obrne stran. Zapisano.” Brata Jokić sta mu mu hitro odgovorila: “Bolje bi bilo, da stvari pustiš take, kot so, namesto da javno groziš najinemu bratu. Tvoj brat je prvi naredil umazano potezo. Če nameravaš iti korak naprej, sva pripravljena.”

Igralec Clippers jima ni stal dolžan. “Verjemita, našla sta pravo osebo.” Na to sta Srba odgovorila: “Ne da verjameva, ampak sva prepričana o tem!” Vsekakor se v noči na 30. november obeta zelo zanimiva tekma na Floridi, kjer se bosta znova udarila Miami in Denver, saj sta po navedbah srbskih medijev zaščitniška orjaka že kupila letalske karte za pot na Florido.

Eden v “arestu”, drugi v ringu

Starejša brata Strahinja in Nemanja sta v ZDA iz Somborja preselila dokaj hitro po začetku NBA kariere mlajšega brata. Bojda vsak teden po petkrat obiskujeta lokalno telovadnico, kjer trenirata mešane borilne veščine. Še več, Nemanja se je enkrat celo preizkusil v v ringu in zmagal (video spodaj v “čivku”).

Strahinja je ameriškim medijem znan že od predlani, ko ga je tedaj oktobra policija prijela zaradi nasilja nad njegovim dekletom. Svojo izbranko je domnevno davil in ji skušal preprečiti, da pokliče policijo. “Davil te bom, dokler ne zaspiš,” naj bi se takrat drl. Sedma sila ga je po tem incidentu predstavila kot nekoga, ki ima videz varnostnika in bi lahko mirno nastopil v filmu “Umri pokončno”. Po plačilu varščine je bil iz zapora izpuščen.

Miličićev pribočnik in Perkinsov dvojnik

Ameriški mediji so izbrskali, da je bil srednji brat Nemanja pravzaprav zelo soliden košarkar. Nastopal je za (Division I) študentsko ekipo Detroit Mercy in kot bruc nastopil na 29 od skupno 30 temah.

Družil se je s takratnim članov Detroit Pistons, Darkom Miličićem, a ker ga je preveč zanimalo nočno življenje, zabavanje v študentskih naseljih, je resno košarkarsko kariero opustil. Kljub temu, je študij dokončal in diplomiral iz poslovne administracije.

Košarkarskih veščin se je priučil tudi najstarejši Strahinja. Nikola Jokić je njegovo igro pred leti primerjal s slogom nekdanjega igralca Bostona in Oklahoma Cityja Kendricka Perkinsa. “Strahinja je zelo strasten, boksa v stole, preklinja in na ves glas tuli. To ima po našem očetu. Na tekmah v Pepsi Centru nihče ne želi sedeti zraven njega,” je o najstarejšem in najbolj norem bratu povedal center Nuggets.

Foto: Guliverimage

Pravila? Jih ni!

“Čim več časa skušamo preživeti skupaj, igramo tudi tenis. Pravil ne poznamo, zato si jih kar sproti izmišljamo. Kakor nam prija,” je v enem izmed pogovorov dejal srednji brat Nemanja. Enako velja tudi takrat, ko se fantje spravijo igrat PlayStation, bilijard ali košarko.

Koš imajo nameščen kar nad vhodnimi vrati, sodijo pa si sami. “Komolčenje”, glasno dretje in udarci po roki so nekaj običajnega. “Praviloma poraženec preklinja in grozi, da bo nasprotnika pretepel,” o ponosu in porazih govori Nemanja.

V srbskih medijih kroži tudi zgodba, da je Strahinja zvezdnika Denverja svojčas utrjeval (beri: maltretiral) tudi tako, da mu je ob glavo zalučal nekaj nožev, ker se bratec med piknikom ni želel povzpeti na drevo.

Bratje v Denverju živijo skupaj, njihova “cimra” pa je menda dekle srednjega Jokića, Natalija Maćešić, ki se lahko na družbenem omrežju Instagram pohvali z več kot 15.000 sledilci.

Zaslovela s tekmo proti Phoenixu

Strahinja in Nemanja sta širši košarkarski publiki oz. ljubiteljem lige NBA postala znana lani, ko se je Denver meril s Phoenixom. Na četrti tekmi polfinala zahodne konference je Jokić prišel v konflikt z Devinom Bookerjem. Brata sta v drugi vrsti vstala in če ju ne bi mirila varnostna služba, bi se kaj hitro lahko znašla na parketu.

Glede na vse zgoraj navedeno bi bilo morda bolje, da se brata Morris in Jimmy Butler umirijo in z Jokići zakopljejo bojno sekiro. Je vi ne bi?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje