Šokirani Luka Dončić znova tarča istega sodnika

Košarka 20. Dec 20229:08 0 komentarjev
luka doncic dallas izključitev ejection
Foto: Profimedia

Luka Dončić je v noči na torek prejel kar dve tehnični napaki in bil še četrtič v karieri in prvič to sezono izključen. Sodnik, ki mu je pokazal pot v garderobo, ga je v preteklosti že imel na piki, kot pravimo. Luka je bil po dvoboju prepričan, da je delivec pravice pretiraval.

Dogodek se je pripetil dve minuti pred koncem tretje četrtine. Luka Dončić je poskušal izsiliti osebno napako Jadena McDanielsa, a se sodniška piščalka ni oglasila. Med vračanjem na drugo stran parketa je nekaj zabrusil sodniku, ta pa mu je v zaporedju prisodil dve tehnični napaki ter ga izključil.

Trener Mavsov Jason Kidd je bil upravičeno razjarjen in odkorakal na parket ter poskušal ugotoviti, zakaj je bil njegov glavni organizator igre izključen, a je sodnik pot v garderobo pokazal tudi njemu.

Izključitev Luke Dončića in Jasona Kidda:

“Eno sem si verjetno zaslužil. Dve pa zagotovo ne. To je bilo malce preveč. Prvo sem si zaslužil, ne bom vam lagal. Druge ne. Bil sem šokiran, ko sem bil izključen. Bilo je nekaj zmede. Nisem vedel, kaj se dogaja. Ko sem slišal, da sem izključen, sem bil presenečen. Samo nasmehnil sem se,” je po tekmi govoril Luka in hkrati še priznal, da je bila Minnesota tokrat boljša ekipa z več energije. “Naša telesna govorica, sploh moja, ni bila prava. To moramo popraviti.”

Kidd je bil manj zgovoren. “Tukaj sem, ker moram biti. Nekaj denarja sem danes že izgubil, nočem ga še več. Brez vprašanj tokrat. Vrnili se bomo domov in pogledali posnetek ter ugotavljali, kako se lahko izboljšamo. Danes so bili boljša ekipa, od tukaj bomo izhajali. Hvala, da ste prišli,” je dejal trener Teksašanov in odkorakal z novinarske konference.

Sodnik, ki ne mara Dončića

Dogodek bi bil precej bolj nedolžen, če ne bi bil mož v črno-beli opravi, ki je v Minnesoti izključil zvezdnika Dallasa, Rodney Mott. Ta sodnik je v preteklosti že bil hiter na piščalki proti Dončiću.

Tako mu je, prav tako na veliko začudenje, maja 2021 dosodil tehnično napako zaradi ugovarjanja. Dovolj je bilo, da je po dosojeni osebni napaki v napadu, Luka dejal: “Niti slučajno”. Nato mu je piskal še prestop pri izvajanju prostega meta nasprotnika, čeprav Dončića niti ni gledal. Dovolj je bil krik s klopi Sacramenta. Pred koncem tekme ga je še izključil, ker je v jezi vrgel žogo, čeprav bi mu lahko dosodil tudi zgolj zadrževanje žoge (t.i. delay of game), a je tako Dončića kot tudi takratnega trenerja Dallasa Ricka Carlisla izključil.

Tako je končan niz slovenskega košarkarskega asa, ki je kar 36 tekem v nizu dosegel vsaj 20 točk. Tokrat je vpisal 19 točk, potem ko je na parketu preživel le 28 minut in v zadnji četrtini ni mogel pomagati svojim soigralcem.

Priložnost za maščevanje bo imel že v noči na četrtek, ko bo Dallas znova gostoval v Minnesoti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!