Velik udarec za LA Clippers, ostali so brez prvega zvezdnika

Košarka 16. Jun 202116:57
Kawhi Leonard je staknil poškodbo kolena. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill.

Los Angeles Clippers so trenutno sredi boja v drugem krogu končnice lige NBA, proti Utah Jazz je izid serije izenačen na 2:2. Na peti tekmo bodo košarkarji iz mesta angelov brez prvega zvezdnika ekipe Kawhija Leonarda. Prav tako je vprašljiv tudi nastop organizatorja igre Phoenix Suns Chrisa Paula v konferenčnem finalu zahoda.

Kawhi Leonard je poškodbo kolena utrpel v zaključku četrte tekme LA Clippers proti Utah Jazz. Sprva se je zdel udarec nedolžen, ki pa je očitno vendarle pustil posledice.

Krilni košarkar LA-ja naj bi izpustil peto tekmo, ki je na sporedu v noči na četrtek. Brez Leonarda bo delo Clippersov precej težje. Za zdaj ni znano, ali bo manjkal le na peti tekmi, ali se bo odsotnost podaljšala, ugledni novinar Brian Windhorst poroča, da so pod vprašajem tudi njegovi nadaljnji nastopi.

Leonard ima v letošnji končnici povprečje 30,5 točke, 7,7 skoka in 4,4 podaje na tekmo. Nenadomestljiva je tudi njegova igra na obrambni strani parketa.

Poškodba Kawhija Leonarda

Paulu ponagajal Covid-19

Prav tako je pod vprašajem nastop glavnega akterja pravljice, ki jo letos pišejo košarkarji Phoenix Suns. Chris Paul, ki je ekipo povedel do zmage s 4:0 v seriji proti Denver Nuggets in do uvrstitve v konferenčni finale, je do nadaljnjega izoliran od ekipe iz varnostnih razlogov zaradi stika z virusom Covid-19.

Dolžina samoizolacije je odvisna tudi od cepljenja. Če je bil Paul cepljen, je obdobje izolacije krajše, poročajo v ZDA.

Phoenix se bo sicer v konferenčnem finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja LA Clippers – Utah Jazz. Prva tekma bo na sporedu prihodnji teden. Paul v letošnji končnici v povprečju na tekmo daje 15,7 točke in 8,7 podaje.

Če bosta tako Paul kot Leonard izpustila vsaj eno tekmo, se bo število članov letošnje tekme vseh zvezd, ki so manjkali na vsaj eni tekmi, povzpelo na devet. Že trenutnih sedem je rekord lige NBA.

Komentari

Vaš komentar