Velika zmaga Bojevnikov, ugoden razplet večera za Dallas

Košarka 29. Mar 20237:54
Foto: Guliverimages

Noč v ligi NBA je minila brez nastopov slovenskih košarkarjev. V neposrednem dvoboju za uvrstitev v končnico so Golden State Warriors ugnali New Orleans (120:109). Charlotte Hornets nadaljujejo z dobrimi predstavami in so po Dallasu na kolena zdaj spravili še Oklahomo (137:134), s tem pa Luki Dončiću vsaj malce "pomagali" pri lovljenju zaključnih bojev letošnje sezone lige NBA.

Košarkarji Golden State Warriors so zmagovalci daleč najbolj pomembne tekme večera v ligi NBA. Bojevniki iz San Francisca so v neposrednem dvoboju konkurentov v boju za končnico ugnali New York Pelicans in skočili na šesto mesto zahoda, ki pomeni neposredno uvrstitev v sklepne boje letošnje sezone najboljše košarkarske lige na svetu. Odgovornost je na svoja ramena znova prevzel Stephen Curry, ki je 39 točkam dodal še osem skokov in asistenc.

Za presenečenje večera so poskrbeli košarkarji Charlotte Hornets, ki so dvema zmagama na Dallasom dodali še skalp Oklahome. S Thunderji se Luka Dončić in soigralci krčevito borijo za 10. mesto na zahodu, ki prinaša dodatno tekmo za vstop v končnico, tokrat pa se lahko zasedba iz Teksasa zahvali predvsem izjemnemu PJ Washingtonu, ki je nasprotnikom nasul kar 43 točk.

Dallas bo znova na delu danes ponoči, ko gostuje v Philadelphii. Milwakuee, za katerega je sinoči debitiral Goran Dragić, se bo pomeril z Indiano.

Rezultati:

Washington Wizards – Boston Celtics 130:111
Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 120:118
Toronto Raptors – Miami Heat 106:92
Memphis Grizzlies – Orlando Magic 113:108
Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 134:137
Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 120:109

Lestvica: