Za zabavo in ples z Jokićem ter Čančarjem preživlja družino

Košarka 2. Okt 20228:33 0 komentarjev
Maskota Denverja, Rocky; Foto: Guliverimage

Na površje so priplavale informacije o tem, kakšne so v ligi NBA plače maskot, ki na srečanjih najboljših košarkarjev sveta zabavajo publiko in včasih tudi igralce ter sodnike.

Ameriška spletna stran Bleacher Report poroča, da je najbolje plačana maskota Rocky, ki se s svojimi predstavami razdaja na tekmah ekipe Denver Nuggets.

Za to, da med minutami odmora zabava publiko, pleše ob igralcih koloradske ekipe in se navihano smuka okoli sodniške ekipe, je omenjeni gorski lev na posamezno sezono menda plačan vrtoglavih 625.000 ameriških dolarjev. Prav ste prebrali, to v grobem pomeni dobrih 50 tisočakov na mesec, s čimer verjetno družina človeka pod masko mirno shaja iz meseca v mesec.

Da ne bo pomote, prikupni maskoti znesek do zadnjega centa privoščimo. Dejstvo je, da mora biti za vse podvige izjemno dobro fizično pripravljen, saj je pod kostumom vroče, poleg tega pa je v plačo všteto tudi obiskovanje lokalnih šol v Denverju z okolico in še nekaterih ostalih prireditev z dobrodelno noto.

Zanimivo, Rocky ima po navedbah omenjene spletne strani kar 10-krat višjo plačo od povprečja maskot v ligi, njegovi letni finančni prilivi pa presegajo celo določene plače igralcev, ki si v NBA kruh služijo z igranjem košarke.

Več kot Dončićev soigralec

Tako maskota, ki je dobila ime po Skalnem gorovju v osrčju ZDA, v žep pospravi recimo več, kot branilec Dallasa, Tyler Dorsey, ki bo v sezoni 2022/2023 na račun prejel dohodek v višini 502.079 ameriških dolarjev.

Toliko namreč znaša t.i. dvosmerna pogodba na katero je omenjeni branilec pristal s svojim agentom in je določena kot polovičen znesek minimalne plače igralcev, ki imajo v NBA veteranski status.

Kakorkoli že obrnemo: dejstvo je, da biti maskota očitno čez lužo v večini primerov pomeni redno službo in za njeno opravljanje subjekti ne potrebujejo še popoldanskega s.p.-ja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!