Dreser maskote Lazia izzval ogorčenje judovske skupnosti

Nogomet 20. Okt 202118:42 0 komentarjev
Navijači Lazia
Foto: Guliverimages

Italijanski nogometni klub Lazio je suspendiral dreserja svoje maskote – orla Olimpie, potem ko je v javnost prišel posnetek, na katerem možakar poveličuje nekdanjega fašističnega diktatorja Benita Mussolinija.

Italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport danes poroča, da na domačih tekmah Lazia ne bo več Juana Bernabea – dreserja klubske maskote, orla Olimpie. Španec si je suspenz prislužil zaradi posnetka, na katerem je na sobotni prvenstveni tekmi proti Interju z dvignjeno roko pozdravljal navijače, ti pa so vzklikali Duce, Duce.

Možakar je s svojim dejanjem izzval ogorčenje Zveza judovskih skupnosti v Italiji (UCEI), od incidenta pa se je že kmalu ogradil tudi rimski klub. Kot so zatrdili pri sinje modrih, dreser orlov, ki skrbi za animacijo navijačev, ni zaposlen pri njih, temveč pri agenciji, s katero bodo zaradi incidenta že v kratkem prekinili sodelovanje.

Najbolj skrajni navijači Lazia sicer na domačih tekmah neredko razburijo javnost s transparenti, ki poveličujejo italijanskega diktatorja Benita Mussolinija in fašizem, v preteklosti pa so žalili tudi temnopolte nogometaše drugih klubov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!