Luka Dončić doma, vprašaj ostaja

Košarka 22. Jun 202411:26 9 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Dobrih 100 ur po koncu sezone v ligi NBA se je po poletu z zasebnim letalom iz Dallasa v Ljubljano vrnil Dallasov zvezdnik Luka Dončić, še vedno ob trohici dvoma o poletnih košarkarskih načrtih.

Lani se je Luka Dončić domov vrnil že aprila, poklapan po hitrem koncu sezone in trdno odločen, da se posveti pripravi na nove izzive. Da je svoje delo dobro opravil, pričata statusa najboljšega strelca svetovnega prvenstva in rednega dela sezone lige NBA, ob tem pa je Dallas popeljal do naslova prvaka zahodne konference. V finalu najmočnejše lige na svetu je bil naposled boljši Boston, ki je prvak postal po petih tekmah.

Foto: Jan Gregorc

Vsega 100 ur po zadnji tekmi seje 25-letni Ljubljančan že vrnil domov. Na brniškem letališču je malce po pol enajsti pristalo zasebno letalo, ki je za pot iz Dallasa potrebovalo slabih devet ur in pol. Več novinarskih ekip je zaman čakalo na zvezdnikov mimohod, saj je letališko stavbo zapustil skozi stranska vrata.

Če je bilo lani jasno, da se bo zgodnji vrnitvi domov lotil treningov, tokrat o sezoni, ki je poleg uspehov prinesla tudi nemalo udarcev in drobnih poškodb, v zraku ostaja vprašanje, ali se bo v kratkem pridružil reprezentančnim pripravam na olimpijske kvalifikacije v Pireju.

Športni direktor Dallas Mavericks Nico Harrison je za ameriške medije v petek dejal, da Luka neizmerno uživa v igranju za Slovenijo, tako ga v kratkem pričakuje pod koši, selektor Aleksander Sekulić pa je ob podobnem vprašanju v petek zvečer odgovoril: ”Za njim je zelo naporna sezona. Zagotovo, ne glede na to, da je imel uspešno leto, ni najbolj zadovoljen z zaključkom finalne serije. Treba mu je dati čas, da se spočije, zbistri misli in se potem s trezno glavo odloči.”

Spored pripravljalnih tekem:

23. junija: Litva – Slovenija (Vilna, 18.30)
25. junija: Slovenija – Litva (Ljubljana, 18.00)
28. junija: Slovenija – Brazilija (Ljubljana, 20.00)

Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Olimpijske kvalifikacije:

2. julija: Slovenija – Hrvaška (Pirej)
4. julija: Slovenija – Nova Zelandija (Pirej)

Polfinale in finale bosta 6. in 7. julija.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu med 26. julijem in 11. avgustom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje