Luka Dončić ima 77, toda zakaj je Nowitzki nosil 41?

Košarka 5. Maj 202414:05 0 komentarjev
Foto: MaPa

Legendarni Dirk Nowitzki je v enem izmed pogovorov za ameriške medije razkril, kako je usoda želela, da njegov hrbet krasi številka 41. Ta je tekom kariere nemškega košarkarja postala kultna.

Najbrž ni človeka, ki se Nemca ne bi spominjal po številki 41 na dresu.

Pred serijo drugega kroga končnice NBA med Denver Nuggets in Minnesota Timberwolves, je Nowitzki v oddaji “Inside the NBA” razkril nekaj več podrobnosti o tem, kako se je znašla na njegovem dresu.

Odločilen vpliv je imel Charles Barkley

“Moj prvi košarkarski dres je nosil številko 11, saj je bila ta na očetovem dresu v času njegove rokometne kariere. Charles (Barkley, op. a.) je nato na Olimpijskih igrah v Barceloni nosil številko 14, jaz pa sem ga preprosto oboževal. Kdo ga pa ni imel rad v tem času? Tako sem prešel na številko 14, s katero sem igral za reprezentanco in Würzburg,” je povedal Nowitzki.

“Ko sem prišel v Dallas, sem želel nadaljevati s številko 14, a je bila žal že zasedena. Robert Pack Jr. mi je takrat rekel: ‘Novinec, lahko kar pozabiš, da boš dobil mojo številko.’ Ni želel niti metati na koš zanjo. Ni mi preostalo drugega, kot da števki obrnem in tako je nastala številka 41,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!