Luka je najljubši tudi v očeh enega najboljših vseh časov

Košarka 17. Maj 202212:18 > 12:47
Delite:
Foto: Guliverimage

Eden največjih košarkarskih zvezdnikov v ligi NBA LeBron James je v pogovoru za portal Stats Perform News slovenskega košarkarskega virtuoza Luko Dončića v dresu Dallasa imenoval za svojega najljubšega igralca v kategoriji do 25 let.

Dončiću so po izjemnih predstavah komplimente namenili že številni nekdanji in zdajšnji zvezdniki najmočnejše košarkarske lige na svetu, zadnji v nizu je “kralj James”.

“LUKA. On je moj najljubši (sic) igralec!!”, je na Twitterju zapisal 37-letni LeBron James, sicer štirikratni prvak lige NBA (dvakrat je slavil z Miamijem, po enkrat pa z ekipama iz Clevelanda in Los Angelesa), ko so mu na omenjenem portalu zastavili vprašanje o njegovem najljubšem košarkarju v ligi NBA v kategoriji do 25 let.

Zasedba iz Teksasa se je v tej sezoni prebila v finale zahodne konference, največ zaslug za to pa ima prav 23-letni Ljubljančan. V nedavni polfinalni seriji proti Phoenixu je v povprečju dosegel 32,6 točke, 9,9 skoka in 7,0 podaj na tekmo, v letošnji končnici pa je na vseh desetih tekmah proti Utahu in Phoenixu v povprečju dosegel 31,5 točke, 6,6 podaje in 10,1 skoka na tekmo.

Dallas se bo v finalu zahodne konference pomeril z ekipo Golden State. Prva tekma bo v noči na četrtek (ob 3.00) v San Franciscu.

Komentari

Vaš komentar