Marku Cubanu je ‘spodletelo’

Košarka 21. Okt 202112:49 > 16:03 0 komentarjev
Mark Cuban z Dončićem nima težav. Večje preglavice mu povzroča nekdanji član Dallasa Delonte West; foto: Guliverimage

Ljubljanski znanec in milijarder Mark Cuban prav gotovo ni bil navdušen ob nedavni vesti o policijskem pridržanju Delonta Westa. Nekdanji košarkar lige NBA, nato brezdomec, ki ga je lastnik Dallas Mavericks potegnil z ulice, se je namreč znova znašel v nemilosti.

Zgodba ima dolgo ozadje. Delonte West, danes 38-letni nekdanji košarkar, ima bogato zgodovino v ligi NBA. V osmih sezonah je igral za Boston, Seattle, Cleveland in Dallas. Pozneje je igral še na nižji igralski ravni, deloma v Aziji, nazadnje leta 2015 pri Texas Legends. Njegova športna in življenjska krivulja je kmalu zatem strmoglavila. Finančni zlom, bipolarna motnja, alkoholizem …

Dna se je dotaknil leta 2020, ko je po spletu zaokrožilo več posnetkov ameriškega brezdomca, ki se je znašel v sporu s policisti. To je bil Delonte West. Tisti Delonte West, ki je še nekaj let pred tem igral z LeBronom Jamesom, zaslužil 1,2 milijona ameriških dolarjev in v celotni karieri nastopil na več kot 400 tekmah lige NBA ter v povprečju dosegal 9,7 točke. To je bil znak za alarm, ki ga je slišal tudi Mark Cuban.

Filmska zgodba

Energični lastnik Dallasa se je odločil posredovati. 27. 9. 2020 se je pripeljal na eno od bencinskih črpalk v Dallasu, Westa povabil v svoje vozilo in ga popeljal v “novo življenje”. Cuban mu je omogočil celostno rehabilitacijo, med katero naj bi nekdanjega zvezdnika ozdravili alkoholizma in ga povsem postavili na noge.

Delonte West; foto: Guliverimages

Fotografije, ki so košarkarja prikazovale med jezdenjem konj in drugimi športnimi aktivnostmi, so pričale o uspešnih poglavjih nove zgodbe. Zataknilo pa se je ta teden. Delonte West se je namreč znova znašel v policijskem poročilu.

Zgodilo se je na Floridi, v letovišču Boynton Beach pri Miamiju. Westa je policija prijela, potem ko je razbijal po vhodnih vratih policijske postaje in preklinjal. V roki je držal odprto pločevinko piva, ob sebi je imel še steklenico vodke. Kot je zapisano v poročilu, ni upošteval opozoril, zato se je znašel za zapahi. Je torej Cubanu spodletelo v nameri reševanja nekdanjega igralca?

Preberite še:

Mark Cuban v intervjuju za N1: Odprt sem za priložnosti v Sloveniji

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!