Nov obraz v košarkarskih Stožicah

Košarka 26. Jul 20228:47 > 8:49
Delite:
Marko Jeremić. Foto: ABA

Vrste Cedevite Olimpije bo okrepil izkušeni srbski branilec Marko Jeremić, ki je nazadnje igral za Mornar iz Bara.

Pri zavodu Šport Ljubljana te dni temeljito obnavljajo parket v Stožicah. Že prihodnji mesec ga bo preizkusila košarkarska reprezentanca, in sicer v Telemachovem spektaklu na že zdaj skorajda razprodani tekmi s Srbijo. Vse bolj pa so jasni tudi obrisi Cedevite Olimpije, ki bo nato domovala v osrednji slovenski športni dvorani.

Dveletno zvestobo slovenskim prvakom je namreč kot naslednji obljubil 30-letni in 192 centimetrov visoki branilec Marko Jeremić, ki je bil v zadnjih letih večkrat tekmec Olimpije. V pretekli sezoni je igral za Mornar (povprečje: 10,1 točke, 1,8 skoka in 1,1 asistence v 25 min), pred tem pa za FMP. Kariero je sicer začel pri Vojvodini iz domačega Novega Sada. Z novico o prestopu je Cedevito Olimpijo prehitela agencija Octagon.

Jeremić bo tako že peta okrepitev (pred njim Amar Alibegović, Jan Kosi, Lovro Gnjidić in Karlo Matković) ljubljanskega kluba. Zanesljivo ne zadnja. Ob tem so pogodbe podaljšali Yogi Ferrell, Zoran Dragić, Alen Omić in Edo Murić. V kadru so tudi Marko Radovanović, Rok Radović in Luka Ščuka, medtem ko pa naj bi bila Saša Ciani in Žiga Daneu posojena, bržčas v zagrebško Cedevito oziroma ljubljansko Ilirijo.

Komentari

Vaš komentar