Miami Dragiću podaljšal pogodbo, da ga izkoristi za menjavo?

Košarka 1. Avg 202120:48 > 21:13 1 komentar
Goran Dragić, Foto: Kevin C. Cox Getty Images Sport

V franšizi Miami Heat so se odločili, da bodo izkoristili klavzulo v pogodbi Gorana Dragića, ki klubu omogoča enostransko podaljšanje pogodbe. Želja po podaljšanju je bila obojestranska. A sodeč po pisanju Adriana Wojnarowskega, bi lahko bil to le del načrta, da ga Vročica uporabi v menjavi košarkarjev.

Goran Dragić je v pogovoru za Sportklub pred dobrim tednom dni razkril, da si želi ostati v Miamiju, kjer igra že šest sezon in pol. Prav tako je dodal, da naj bi si ga tudi v klubu želeli zadržati.

V zadnjih dneh se je pojavljalo veliko špekulacij, kje bi lahko podpisal Goran, če bi se Miami odločil drugače in bi tako postal prost košarkar. A Miami je zdaj tudi uradno sprejel podaljšanje za dodatno leto, ki bo 35-letnemu slovenskemu organizatorju igre navrglo 19,4 milijona dolarjev oziroma približno 16 milijonov evrov.

Sledi menjava?

A tukaj zgodba ni končana. Adrian Wojnarowski namreč poroča, da si želi Miami Gorana izkoristiti v menjavi košarkarjev, k bi na Florido pripeljala Kyla Lowryja.

Gre za organizatorja igre Toronto Raptors, ki je bil s Kanadčani pred dvema letoma tudi prvak lige NBA. Dragićeva usoda je zdaj povsem v rokah kluba, saj morebitne menjave ne more blokirati.

Za Vročico sicer Goran igra od leta 2015, za njo je v tem času odigral 391 tekem v rednem delu in 40 v končnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje