Miami se je sprehodil do vodstva s 3:0

Košarka 22. Maj 20237:16 0 komentarjev
Foto: profimedia

Košarkarji Miamija so na tretji tekmi konferenčnega finala v domači dvorani povsem razbili Boston in slavili s 128:102. Zdaj vodijo že s 3:0 v zmagah, za finale potrebujejo le še eno.

Boston je na tretji tekmi konferenčnega finala, prvi v Miamiju vodil le v prvi četrtini. Najvišja prednost Keltov je znašala tri točke. VŽe po dobrih šestih minutah pa je Miami prevzel vodstvo, ki ga ni izpustil več iz rok.

Najvišja prednost domačih je znašala kar 33 točk. Kljub temu, da je Boston gladko dobil bitko v skokih (57 proti 35) pa jih je pokopala neučinkovitost. Iz igre so metali manj kot 40-odstotno, Miami na drugi strani 57-odstotno. Košarkarji Vročice so zadeli kar 19 od 35 metov za tri točke.

Prvi mož Miamija je bil tokrat Gabe Vincent z 29 točkami. Duncan Robinson jih je dodal 22. Jimmy Butler se je ustavil pri 16. Prvi strelec Bostona je bil Jayson Tatum s 14 točkami, za kar pa je porabil 18 metov.

Doslej je v zgodovini lige NBA vsaka ekipa, ki je zmagala na prvih treh tekmah v boju na štiri zmage, tudi napredovala v naslednji krog. Že v torek zvečer po lokalnem času ima Miami v svoji dvorani Kaseya Center prvo priložnost za veliki finale NBA.

Liga NBA:

Ponedeljek, 22. maj:

Miami Heat – Boston Celtics 128:102 /3:0/

// – igrajo na štiri zmage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!