Najstniški sin LeBrona silovito zabil in spomnil na očeta

Košarka 16. Avg 202211:23 > 11:35
Delite:
Foto: Joshua Smith via Guliver

Bronny James, komaj 17-letni sin košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa, je v ponedeljek zaigral proti francoski reprezentanci do 18 let in zablestel z raznovrstno predstavo, ki jo je začinil še z atraktivnim zabijanjem. Navdušil je tudi številne zvezdnike lige NBA.

Tako 17-letni Bronny kot 15-letni Bryce James se te dni s košarkarskim klubom California merita na AXE Euro turneji. V ponedeljek so v Franciji zaigrali proti domači reprezentanci do 18 let in izgubili s 85:97.

Bronny je dvoboj zaključil s 25 točkami in potezo tekme, ki je navdušila tako njegovega očeta, kot številne druge zvezdnike lige NBA. Na Twitterju so se odzvali Stephen Curry, Donovan Mitchell, Ja Morant in številni drugi.

Odzivi na družbenih omrežjih:

Bronny bo sicer prihodnjo sezono še zadnje leto igral srednješolsko košarko, nato bo skoraj zagotovo vsaj za eno leto oblekel še dres katere od univerz v ZDA. Čeprav ne sodi med najvišje rangirane košarkarje v svojem letniku, je v zadnjem obdobju začel vse bolj opozarjati nase. V višino sicer meri 191 centimetrov in igra na položaju organizatorja igre.

Dve leti mlajši Bryce pri komaj 15 letih meri že 198 centimetrov in se bo, kot trenutno kaže, precej bolj približal višini svojega očeta, ki meri 206 centimetrov. Bryce velja še za bolj perspektivnega košarkarja in igra na krilu.

LeBron je sicer že večkrat zatrdil, da bo v ligi NBA vztrajal dovolj dolgo, da bo vsaj eno sezono zaigral skupaj s svojim najstarejšim sinom Bronnyjem. Ta bo za vstop v najmočnejšo ligo na svetu prvič lahko konkuriral leta 2024.

Komentari

Vaš komentar