NBA ne spreminja smeri: Nov rekord po številu trojk

Košarka 14. Maj 20219:47 > 10:41
Steph Curry
Mark Mulligan/Houston Chronicle via AP

Košarka v zadnjih letih brez dvoma ne menja smeri v smislu tega, kako pomembne so trojke v današnji igri. Menja se samo dejstvo, da je met za tri točke v najmočnejši ligi na svetu vse pomembnejši, kar v veliki meri lahko trdimo tudi za košarko na stari celini.

Zaključek rednega dela Lige NBA je tik pred vrati. Tudi v primeru, če do konca rednega dela ne bi videli niti ene trojke več, je bila letošnja sezona rekordna po številu zadetih metov izza črte. To je bila deveta zaporedna sezone, v kateri so igralci dosegli več trojk kot leto pred tem.

Letošnjo rekordno 26.375 zadeto trojko je dosegel nekdanji član Cedevite Olimpije Davis Bertans v majici Washingtona v noči na četrtek.

Ekipa v letošnji sezoni v povprečju dosegajo 12.7 trojke na srečanje, medtem ko je bil v minuli sezoni povprečje 12.2. Ekipa, ki dosega največ trojk na srečanje je Utah. Jazzeri na večer v povprečju zadanejo 16.8 trojk, kar je 0.7 boljše od prejšnje rekordne znamke Houstona iz sezone 2018/19. Rekordno je tudi število poizkusov za tri točke. V letošnji sezoni je vsaka ekipa na srečanje v povprečju vrgla 34.6 meta izza črte, kar je 0.5 več v primerjavi z lansko sezono.

Blizu novemu rekordu je tudi Steph Curry. Ostrostrelec Golden Stata v povprečju dosega 5.3 trojke na tekmo, s čimer je na dobri poti, da popravi lasten rekord, ki je trenutno 5.1 trojka na tekmo. V letošnji sezoni smo videli tudi 13 primerov, ko so igralci dosegli deset ali več trojk na eni tekmi, v kar sedmih primerih je to uspelo ravno Curryju.

Komentari

Vaš komentar