Nesojeni slovenski selektor na poti v Fenerbahče

Košarka 4. Maj. 202215:21
Delite:
Dimitrios Itoudis. Foto: Euroleague

Grški trener Dimitrios Itoudis, kot vse kaže, ne bo čakal, kakšna usoda bo ob vojni v Ukrajini poleti doletela moskovski CSKA.

Iz Grčije prihajajo vse glasnejši namigi, da bo Dimitrios Itoudis poleti prevzel Fenerbahče. Grški strateg z izrazitimi ”Jugo” prijemi ima sicer veljavno pogodbo, po kateri bi moral CSKA voditi tudi v prihodnji sezoni. Ker pa se bo ruski velikan stežka vrnil v Evroligo, bo, kot vse kaže, predčasno zapustil Moskvo.

Kot navaja grški Sport24, bo Itoudis na klopi Fenerbahčeja nasledil srbskega trenerja Aleksandara Đorđevića. Pri evropskih klubskih prvakih iz leta 2018 so namreč nezadovoljni s tekočo sezono. Fenerbahče, pri katerem kot pomočnik na klopi sedi tudi Rado Trifunovič, je bil namreč na dvanajstem mestu v rednem delu Evrolige krepko oddaljen od končnice.

Spomnimo, Itoudis je bil sicer leta 2019 velika želja vodstva Košarkarske zveze Slovenije za selektorja. Skupnega jezika strani nista našli, Dončića in soigralce pa je tako prevzel Aleksander Sekulić in z uvrstitvijo na olimpijske igre poskrbel za rezultatski presežek.

Komentari

Vaš komentar