Neverjeten debi nekdanjega NBA zvezdnika v tajvanski ligi

Košarka 19. Nov 202218:40
Dwight Howard
Foto: Guliverimage

Nekdanji zvezdnik lige NBA Dwight Howard je debitiral v tajvanski ligi in nemudoma navdušil. V svoji prvi tekmi za Taoyuan Leopards je vpisal kar 35 točk in 25 skokov, podelil pa je tudi devet asistenc.

Leopardi so pred 15.000 navijači po velikem preobratu premagali New Taipei CTBC DEA s 120:115, ogromen delež k uspehu pa je s svojimi neverjetnimi številkami prispeval prav Howard, ki bo prihodnji mesec dopolnil že 37 let.

“To je bila prva tekma po dolgem času, na kateri mi je bilo dovoljeno metati in imeti žogo v rokah. Zares zelo cenim trenerja in soigralce, ki verjamejo vame. Bil sem malo nervozen, saj sem želel čim večkrat vreči proti košu in igrati agresivno. Soigralci so mi zaupali, a tudi jaz sem zaupal njim,” je po tekmi, na kateri je njegova ekipa zaostajala že za 20 točk, si priigrala podaljšek in na koncu zmagala, dejal košarkarski center, ki je navijače navduševal z zabijanji, asistencami in blokadami.

Howard je bil sicer leta 2004 prvi izbor v ligi NBA, kamor je odšel naravnost iz srednje šole. V svoji bogati karieri je osemkrat zaigral na tekmi vseh zvezd, petkrat pa je bil izbran tudi v najboljšo peterko lige. V severnoameriškem tekmovanju je sicer nastopil za šest različnih klubov, na 1242 tekmah pa je v povprečju dosegel 15.7 točk, 11.8 skokov in 1,8 blokade. Svojega edinega naslova prvaka se je razveselil leta 2020 z Los Angeles Lakers.

Komentari

Vaš komentar