Ni še konec: igral bo brezplačno

Košarka 5. Dec 202215:49
Roko Leni Ukić. Foto: Aleš Fevžer

Nekdanji hrvaški reprezentant Roko Leni Ukić, ki je del kariere preživel tudi v Ljubljani, košarkarskih čevljev še ne bo obesil na klin. Za domači Split bo igral brezplačno.

Danes je dopolnil 38 let. V tej sezoni še ni igral. Vseeno pa je dolgoletni hrvaški reprezentant Roko Leni Ukić v prav posebnem slogu zavrnil namige o koncu igralske kariere. V zadnjih tednih je skrivoma treniral, znova je okrepil KK Split, kjer je začel svojo igralsko kariero in je tudi nazadnje igral. A ko je “rumenim” tokrat obljubil nadaljnjo zvestobo, se je odrekel plačilu.

Ukić, ki je pečat pustil tudi v reprezentanci, pa čeprav do tako želene članske kolajne ni prišel, je sicer v debelih dveh desetletjih prehodil pestro mednarodno pot. Med drugim je igral tudi za Baskonio, Barcelono, Panathinaikos, Toronto in Milwaukee. V delu sezone 2017/18 pa je bil tudi član Cedevite Olimpije.

S Splitom ga sicer v tekoči sezoni čaka boj za obstanek v ligi ABA, na hrvaški sceni pa bi bila lahko dosegljiva tudi pokalna ali prvenstvena lovorika.

Komentari

Vaš komentar