Klavžar ostal brez nove priložnosti

Evroliga 27. Dec 202112:15 > 12:261 komentar
Foto: Euroleague

Val okužb pri košarkarjih madridskega Reala ne popušča. Novi imeni na seznamu košarkarjev s pozitivnimi testi na Covid-19 sta Sergio Llull in Jeffery Taylor. Zaradi prevelikega števila obolelih košarkarjev je bila tekma sredina 18. kroga Evrolige med Fenerbahčejem in Real Madridom odpovedana.

Predbožična evroligaška zmaga močno okrnjenega Reala nad moskovskim CSKA-jem je še dolgo odmevala. Tudi zaradi odlične predstave 17-letnega slovenskega branilca Urbana Klavžarja. Mladeniču s številko sedem, ki jo je nosil tudi Luka Dončić, je članek namenila tudi uradna stran Evrolige.

Čeprav gre za nadarjenega košarkarja, pa je seveda jasno, da je bil priložnosti deležen predvsem zaradi kadrovske okrnjenosti, ki je posledica številnih okužb z novim koronavirusom. Zaradi pozitivnih testov so namreč manjkali Anthony Randolph, Adam Hanga, Guerschon Yabusele, Juan Nunez, Fabien Causeur, Vincent Poirier in Thomas Heurtel.

Ob koncu tedna se je položaj v Madridu še poslabšal. Omenjeni druščini in trenerju in Pablu Lasu sta se priključila še dva prvokategornika. Klub je namreč sporočil, da sta bila ob zadnjem testiranju pozitivna tudi Sergio Llull in Jeffery Taylor.

Posledično je močno ogrožen tekmovalni spored tega tedna. Real bi moral v sredo v okviru 18. kroga Evrolige gostovati pri Fenerbahčeju v Carigradu, a je bil dvoboj na prošnjo Madridčanov odpovedan, so sporočili iz kluba: “Madrid je zaprosil za odpoved, potem ko smo zaradi pozitivnih testov na covid-19 ostali brez vsaj osmih aktivnih košarkarjev za tekmo.”

Tekma AX Armani Exchange Milan – Alba Berlin, ki bi morala biti prav tako na sporedu 29. 12., je bila odpovedana oziroma prestavljena že pred tem.

Komentari

Vaš komentar