Nove skrbi za Hrvate

Košarka 24. Jun 202211:40 1 komentar
Foto: Fiba

Hrvaška košarkarska reprezentanca, ki bo v ljubljanskem spektaklu prihodnji četrtek gostovala v Stožicah, je v pripravljalni tekmi na Reki gladko premagala Poljsko (92:74), a ob tem, kot vse kaže, ostala brez Ivana Ramljaka.

Medtem ko bo Slovenija edino pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2023 odigrala v soboto proti Italiji v Trstu (20.30, prenos na SK), pa je Hrvaška, ki bo v Stožicah gostovala 30. 6., generalko opravila že v četrtek zvečer. Izbranci selektorja Damirja Mulaomerovića so za zaprtimi vrati dvorane na Reki prepričljivo premagali Poljsko (92:74).  Z 19 točkami in po tremi skoki ter asistencami je bil ob tem najbolj učinkovit igralec Mateo Drežnjak.

Prvič po enoletnem premoru zaradi poškodbe je na parket stopil nekdaj izjemno obetavni Dragan Bender. Uspešno se je v izbrano vrsto vrnil tudi Ante Žižić, ki je medtem zamenjal klubske barve (iz Maccabija je prestopil v Anadolu Efes). Za slabo voljo slovenskih tekmecev pa je poskrbela poškodba Ivana Ramljaka. Nekdanji član Krke jo je skupil že v prvi minuti tekme, zaradi mišične rupture pa bo po vsej verjetnosti izpustil kvalifikacijska preizkusa s Slovenijo in Finsko.

Za razliko od Dončića, ki bo že v soboto stopil na parket in zaigral za Slovenijo, se bosta pripravam hrvaške reprezentance lahko šele v začetku prihodnjega tedna pridružila Bojan Bogdanović in Ivica Zubac. Okrepitvi iz lige NBA bosta, poleg Maria Hezonje, jedro hrvaške igre. Mulatomerović pa bo v pomembni akciji, s katero Hrvati lovijo zadnji vlak napredovanja, pogrešal Daria Šarića, Krunoslava Simona in Filipa Krušlina.

Slovenija SK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje