‘Novi Toni Kukoč’ iz Ljubljane v Bar

Košarka 28. Jul 202210:18 > 10:19 0 komentarjev
Luka Ščuka
Luka Ščuka. Foto: Aleš Fevžer

Mladi slovenski reprezentant Luka Ščuka, ki je te dni tudi na pripravah članske izbrane vrste, nove sezone ne bo pričakal v dresu Cedevite Olimpije. Ljubljančani ga bodo namreč posodili v barski Mornar.

Pri Cedevti Olimpiji še niso zaključili s sprehodom po igralski tržnici. So se pa ob tem že lotili tudi strategije posojanja mladih košarkarjev. Prvo tovrstno potezo so v Stožicah nekoliko presenetljivo potegnili v sodelovanju z Mornarjem iz Bara. K omenjenemu črnogorskemu klubu, ki visoko kotira tudi v ligi ABA, se namreč za eno sezono seli 20-letni krilni center Luka Ščuka.

V pretekli sezoni je mladi reprezentant, ki je veljal za projekt kluba, zaigral na osmih tekmah EuroCupa in v povprečju dosegal 1,4 točke in 1,4 skoke na tekmo. V ligi ABA je na parket stopil na 14 tekmah, beležil pa je 2,2 točki in 1,2 skoka na tekmo. Večjo vlogo je imel v državnem prvenstvu, kjer je na 15 tekmah v povprečno dobrih 27 minutah dosegal 9,9 točke, 5,8 skokov in 1,3 asistence.

Pri črnogorskem klubu ob naznanitvi okrepitve ne omenjajo, da je mladenič posojen, označili pa so ga za enega najbolj nadarjenih igralcev v regiji, celo za novega Tonija Kukoča. Ščuka je sedmi novinec v moštvu iz Bara. Tam ga bo pričakal tudi rojak Petar Vujačić, ki se je v Črno goro preselil iz Rogaške. Po drugi strani pa v Mornar iz Olimpije še vedno ni (uradno) prestopil Jacob Pullen.