Novodobna hrvaška košarkarska komunikacija: slovo ali ne

Košarka 30. Dec 20229:22 0 komentarjev
Bojan Bogdanović. Foto: Profimedia

Bojan Bogdanović se znašel na pragu reprezentančne upokojitve. Da kocka še ni dokončno padla, je Hrvat sporočil v intervjuju, selektor Aco Petrović pa mu je odgovoril kar preko socialnih omrežij.

Hrvaška košarkarska javnost je bila po porazu proti Finski v osmini finala EuroBasketa v Berlinu prepričana o tem, da se je na ta način končala tudi reprezentančna zgodba 33-letnega Bojana Bogdanovića. Tedni so tekli, košarkar iz Mostarja je medtem v Detroitu, v katerega se je preselil iz Salt Lake Cityja, že pošteno zavihal rokave.

Klubskih izzivov ne manjka. Kaj pa reprezentanca? “Ne vem, kaj bi rekel. Da je konec, sem govoril med prvenstvom. A po tekmovanju me ni nihče poklical. Ne vem,” je pred dnevi dejal v odmevnem intervjuju za Sportske novosti. Tudi ob nadaljnjem vprašanju, kakšen bi bil njegov odziv ob telefonskem klicu, je odgovoril v podobnem slogu: “Ne vem.”

Klica resda še ni dočakal. Lahko pa je prebral “čivk” novega športnega direktorja in začasnega selektorja reprezentanca Aleksandra Petrovića, ki je bil med bralci intervjuja. “Treba je narediti vse, da se ustvarita dobra ekipa in odlična kemija, tako da se bo lahko Bojan odločil in dejal: Prihajam,  pomagal bom izboriti nastop na OI v Parizu,” je na twitterju zapisal Petrović.

Hrvati so sicer že ostali brez možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu 2023, obenem pa se jim je ponudila možnost preboja na olimpijske igre. Sodelovali bodo namreč v predkvalifikacijah, v katerih bodo iskali pot do dodatnih kvalifikacijskih turnirjev v letu 2024.

SLO košarka – spremljajte nas na našem spletnem portalu!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!